середа, 22 січня 2020 11:29

"Обходити закон точно будуть": експерт про нові податки від продажів авто

"Обходити закон точно будуть": експерт про нові податки від продажів авто
Продавати більше одного транспортного засобу в рік стало невигідно. Фото: rivnepost.rv.ua

В Україні збільшили податок від продажу будь-якого транспортного засобу.

Нічого не потрібно буде сплачувати, якщо впродовж року людина продасть лише один автомобіль. За другу машину протягом року - податок 5%. За продаж більше двох авто за рік, необхідно віддати 18% від ціни транспортного засобу.

"Така зміна не є позитивною, - говорить директор компанії "Авто-Консалтинг" Олег Омельницький. - Її зробили для того, щоб стимулювати перекупів - людей, які займаються купівлею-продажем автомобілів не в рамках підприємницької діяльності, а як фізичні особи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брав на таран авто із дітьми й ледь не збив пішохода — водій Audi дрифтував "на зебрі"

Нововведення стосується всіх видів транспорту, від причепів та мопедів до автобусів і тракторів. Відповідний законопроєкт у другому читанні, яке пройшло 16 січня, ухвалила Верховна Рада України.

"Якщо людина вже продала один або два транспортних засоби, то з третім та наступними їй це в один рік робити невигідно, - додає автоексперт, - Як варіант, можна продати автомобіль за дорученням. Тобто домовитися, щоб наступного року покупець зняв його з обліку та перереєстрував машину на себе. Чи можливо зареєструвати транспортний засіб на третю особу. Впевнений, що обходити закон точно будуть".

Міністерство цифрової трансформації пропонує змінити оподаткування для IT-компаній. Пропонує ввести єдиний податок в розмірі 4–7% для юридичних осіб без обмеження обігу.

Зараз ви читаєте новину «"Обходити закон точно будуть": експерт про нові податки від продажів авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі