четвер, 01 лютого 2018 17:05

Оголосили конкурс на найкращу назву для української бронемашини
9

Фото: autocentre.ua

Інженерна група "Арей" оголосила конкурс на найкращу назву броньованої колісної машини на базі БРДМ-2.

На переможця конкурсу чекає тест-драйв, пише autocentre.

Для створення машини використали основу від БРДМ-2. У носовій частині її оснастили турбодизелем General Motors. Його об'єм 6,5 л. Потужність - 650 к.с.

В авто гідростатична трансмісія з безступінчатою системою управління і приводом на передній і задній мости. БКМ має 2 гребні гвинти з гідромоторами і може пересуватися по воді зі швидкістю до 10-12 км/год.

Машина має третій рівень бронезахисту. ЇЇ маса - 7,5 тис.кг. З додатковим захистом маса збільшується до 8,3 тис. кг. Екіпаж машини - 3 особи. У задній частині розташований десантний відсік на 6 бійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 новинок військової техніки 2017 року

Усередині комбінована панель - аналогова і цифрова з великим кольоровим дисплеєм по центру. Є камера заднього виду.

Автовиробники іноді практикують конкурси серед автолюбителів на найкращу назву для автомобіля. 1987-го оголосили конкурс на назву ЗАЗ-1102. Серед запропонованих на автозаводів варіантів були "Нуль другий", "Перспектива" або новий "Запорожець". Оскільки ці назви не підійшли, оголосили конкурс. На пошту прийшли понад сотні пропозицій. Серед яких "ПУМА" - "Пiвденний-український малолiтражній автомобіль" та "ВІЛ" - "Володимир Iллiч Ленiн". Але в конкурсі перемогла пропозиція одного із працівників заводу - "Таврія". За це він отримав приз - один з перших автомобілів, який зійшов з конвеєра.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили конкурс на найкращу назву для української бронемашини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі