вівторок, 17 лютого 2015 15:21

На українському авторинку вживані авто продають дорожче нових

На українському авторинку вживані авто продають дорожче нових
Фото:За рулем

Ціни на старі авто перевищили вартість нових.

Про це повідомляє AUTO-Consulting.

Суть парадокса полягає в тому, що продавці старих автомобілів виставляють  цінники на авто в доларах, але не можуть їх скоригувати до економічно обґрунтованого рівня. За старий автомобіль, за який рік тому просили $10 тис. (що було рівнозначно 80 тис. грн.), просять стільки ж і зараз. Але в сьогоднішніх економічних реаліях це вже 260 тис. грн. В результаті, ціни на вживані авто наздоганяють і навіть обганяють ціни на нові автомобілі.

Приміром, за ЗАЗ Lanos седан 2013 р., в хорошому стані, з "механікою", кондиціонером, електропакетом і ГБО на ринку просять $9000. Ще півроку тому це було рівнозначно 100 тис. грн., тепер же, при курсі 26 грн. за долар, вартість уживаної машини складає 234 тис. грн.

А за даними AUTO-Consulting - за новий ЗАЗ Lanos седан в подібній комплектації (за винятком ГБО) в салоні зараз просять 220 тис. грн., доповнити його ГБО обійдеться в 14-15 тис. грн. Але продавці вживаних авто твердо тримають ціни, допускаючи лише незначний торг.

Як відзначає AUTO-Consulting, парадоксальна ситуація, яка виникла на ринку, рано чи пізно повинна вирішитися. Є лише два сценарія - зміни ціноутворення на б/у ринку, або на ринку нових авто ціни піднімуться ще вище.

За розрахунками AUTO-Consulting, зараз же ціни на вживані автомобілі завищені приблизно на 40% (і в гривнях, і в доларах). 

Зараз ви читаєте новину «На українському авторинку вживані авто продають дорожче нових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі