четвер, 22 червня 2023 13:42

Mercedes показав футуристичний електросуперкар майбутнього
8

Німецький автоконцерн Mercedes-Benz презентував двомісний повністю електричний суперкар One-Eleven.

Автівка має ультраплоский аеродинамічний корпус і двері типу "крило чайки", які відкриваються вгору з обох боків, пише Daily Mail. Нова модель нагадує DeLorean із класичного американського науково-фантастичного фільму 1985 року "Назад у майбутнє".

"One-Eleven став переосмисленням експериментального автомобіля 70-х років C111. Він адаптований для роботи з гарнітурою доповненої реальності (AR), щоб оживити елементи навігації на панелі приладів", – ідеться у повідомленні.

Всередині One-Eleven знаходиться салон із двома сидіннями в стилі F1 і прямокутним кермом. Яскраво-помаранчевий екземпляр оздобили сріблястим корпусом, піксельною панеллю приладів, панорамним дахом і великим місцем для речей.

Mercedes-Benz презентував новітній концепт авто
Фото: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz презентував новітній концепт авто
Mercedes-Benz презентував новітній концепт авто
Mercedes-Benz презентував новітній концепт авто
Mercedes-Benz презентував новітній концепт авто

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережу злили фото нового кросовера Chevrolet із масивним дизайном

Автомобільна компанія заявляє, що концепт-кар демонструє плавне поєднання ліній та елегантних вигинів, нагадуючи скульптурний витвір мистецтва з його мінімалістським дизайном.

Найвища точка One-Eleven сягає всього 117 см. На передній та задній частині авто, де повинні бути номерні знаки, знаходиться піксельний зовнішній дисплей, який може відображати повідомлення для інших учасників дорожнього руху.

Навколо обох прямокутників розташовані світлові кільця – яскраве світло фар спереду та червоні задні ліхтарі ззаду.

Прискорення та максимальна швидкість One-Eleven поки що не підтверджені.

Водночас C111 на випробувальному треку в 1979 році розігнався до швидкості у 251 милю, тобто приблизно 404 км/год.

DeLorean випускали в Північній Ірландії з 1981-го по 1983 рік. Потім компанія збанкрутувала. За два роки після 1-ї частини фільму "Назад у майбутнє" успіх до автівки повернуся. DeLorean стала культовою, однак рідкісною. Ірландці випустили лише 8,5 тис. машин.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes показав футуристичний електросуперкар майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі