пʼятниця, 05 липня 2013 13:41

Голландські студенти створили сімейний легковик на сонячних батареях

Студенти нідерландського Технічного університету Ейндховена побудували чотиримісний автомобіль із багажним відділенням, що працює на сонячних батареях. На їхню думку, машина, якій дали ім'я Stella, стала першим у світі сімейним автомобілем, оснащеним подібним джерелом живлення.

Про це повідомляється на сайті університету.

Автор: Фото: motor.ru
 

Габаритні розміри новинки становлять 4,5 метра у довжину і 1,65 метра завширшки. Завдяки тому, що конструкція автомобіля виконана із застосуванням алюмінію і вуглеволокна, його маса дорівнює всього 380 кілограм.

Автор: Фото: motor.ru
 

Stella оснащена силіконовими панелями, які збирають сонячну енергію, і 60-кілограмовим блоком батарей ємністю шість кіловат-годин. За словами розробників, під час руху автомобіль виробляє більше енергії, ніж йому потрібно для їзди. Максимальна швидкість машини складає 110 кілометрів на годину, а запас ходу при відсутності сонячного світла досягає 600 кілометрів.

Автор: Фото: motor.ru
 

У жовтні студенти з Ейндховена і їхній автомобіль візьмуть участь у заході World Solar Challenge - 3000-кілометровій гонці по Австралії серед машин на сонячних батареях. Вони змагатимуться у класі, де, у першу чергу, враховується раціональне витрачання сонячної енергії, а не швидкість проходження дистанції.

Раніше повідомлялося, що студенти з австралійського Університету Нового Південного Уельсу працюють над автомобілем на сонячних батареях, який у майбутньому цілком може стати доступним усім бажаючим.

Зараз ви читаєте новину «Голландські студенти створили сімейний легковик на сонячних батареях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі