середа, 22 травня 2019 13:24

Частково задовольнили вимоги євробляхерів

Частково задовольнили вимоги євробляхерів
Новий закон про "євробляхи" вступить в силу 24 серпня. Фото: Кореспондент

16 травня під стінами Верховної Ради України пройшов мітинг водіїв, які вимагали продовжити термін законного користування нерозмитненими авто до 402 днів.

Їхні вимоги частково задовольнили і 22 травня ухвалили закон про відтермінування штрафів за автомобілі з іноземними номерами, які знаходяться на території України в режимі транзиту чи тимчасового ввезення. Він набуде чинності 24 серпня, каже unian.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власники авто на єврономерах перекриють в'їзди до Києва

Потім, якщо порушника спіймають вперше, водію загрожує штраф у розмірі 8,5 тис. грн. Вдруге – 17 тис. грн, конфіскація авто та заборона водіння терміном на рік. За використання євроблях на підприємствах - штраф 34 тис. грн.

На машини, які нелегально знаходяться в Україні від 10 до 20 днів, накладається штраф 8,5 тис. грн, від 20 до 30 днів – 85 тис. грн, а більше ніж 30 днів – 170 тис. грн чи конфіскація авто.

Станом на середину квітня в Україні є 263 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією. Їх і далі завозять, розбирають на запчастини або вивозять із країни. За період пільгового ­розмитнення з 25 листопада 2018-го до 24 лютого 2019 року українські номери отримали 218 тис. транспортних засобів. Із 23 травня усіх власників євроблях зупинятимуть поліцейські та виписуватимуть штраф.

Зараз ви читаєте новину «Частково задовольнили вимоги євробляхерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі