вівторок, 20 травня 2014 15:52

Авторинок Донбасу може повторити долю Криму

Авторинок Донбасу може повторити долю Криму

Авторинок Донбасу поторить долю Криму, якщо ситуація в регіоні не нормалізується.

Про це повідомляють у прес-службі українського сайту з продажу нових і б/у автомобілів RST.ua.

Поки що, продажі нових легкових авто в Донецькій і Луганській областях тривають. І не зважаючи на загальне падіння авторинку в минулому місяці по відношенню до аналогічного періоду минулого року на рекордні 70%, результати в східному регіоні залишилися на колишньому рівні. Наприклад, у порівнянні з усіма 25-ма регіонами України Донецька і Луганська області займали друге та шосте місця відповідно.

Згідно зі статистикою продажів нових легкових автомобілів і первинної реєстрації ТЗ, у квітні 2014 року донеччани купили майже 1200 машин, а луганчани 440 машин. Що дозволило обом регіонам зберегти за собою традиційні місця в рейтингу. 

"Патової" ж є ситуація в Криму. На півострові вже не працює більшість автосалонів. Залишки складських запасів розпродають лише деякі дилери. Тому в національній таблиці автопродажів з усіх 25 регіонів України півострів впритул наблизився до останнього місця і знаходиться на межі випадання з цього списку. Притому, що ще на початку року регіон займав традиційне сьоме місце, що становило 5% від загальноукраїнського ринку нових легковиків.

За словами експертів, на даний момент саме існування автомобільного рітейлу в Криму опинилося під питанням.

"На даний момент на півострові поставити на первинний облік або переоформити автомобіль неможливо. На критично малу кількість проданих нових машин поки червоні ставлять тимчасові номери. Що буде далі, ніхто точно не знає. Статус офіційного дилера від російських імпортерів автосалони в Криму отримати не можуть. Оскільки автовиробники не хочуть працювати на території невизнаної. А з материкової частини України машини перестали завозити", - розповіли в RST.ua.

Експерти додають, разом з автомобілями припинилися і постачання запчастин. До того ж, із-за масового закриття українських банків на півострові повністю припинилася видача кредитів на машини.

Не повторити долю кримського авторинку Донбасу допоможе тільки зміна мілітаристської ситуації і стабільна діяльність економіки регіону після позачергових виборів Президента України 25-го травня.

Нагадаємо, останнім часом на Сході країни були випадки силових захоплень нових легковиків прямо в автосалонах. У свою чергу, імпортери заявили про скорочення запасів на складах своїх дилерів та посилення охорони з-за нестабільної обстановки в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Авторинок Донбасу може повторити долю Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі