вівторок, 30 квітня 2024 06:15

Росія хоче зірвати президентські вибори в Молдові - Bloomberg

Росія хоче зірвати президентські вибори в Молдові - Bloomberg
Росія планує гібридні атаки на Молдову. Фото: ukrinform.ua

РФ націлить на Молдову хвилю гібридних атак перед президентськими виборами в країні і референдумом про вступ до Європейського Союзу.

Британська розвідка допоможе Молдові протистояти загрозі з боку Росії. Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, у вівторок в Лондоні міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой зустрінеться з міністром промисловості та економічної безпеки Великої Британії Нусрат Гані. Обговорять "підривне втручання Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль підбурює Гагаузію на конфлікт з Молдовою

Минулого тижня Попшой заявив, що для підриву демократії в Молдові Кремль використовує різноманітні методи - від діпфейків, створених штучним інтелектом, до "мішків з готівкою".

Минулого місяця глава розвідки Молдови Александру Мустята попередив, що Москва планує кампанію "безпрецедентного рівня інтенсивності". Він повідомив, що його країна виявила інформацію, яка показує, що Росія має намір зірвати президентські вибори та референдум щодо ЄС цього року.

На конференції голів парламентів країн ЄС спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що Росія хоче зірвати процес майбутніх виборів у Молдові, тому представникам Євросоюзу потрібно допомогти Кишиневу продовжити боротьбу за демократію.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Для цього Москва готує інформаційні умови за допомогою невизнаного Придністров'я.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче зірвати президентські вибори в Молдові - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі