неділя, 14 квітня 2024 22:22

Президент Ізраїлю заявив, що Іран оголосив війну країні

Президент Ізраїлю заявив, що Іран оголосив війну країні
Президент Ізраїлю Ісаак Герцог прокоментував атаку Ірану. Фото: ВВС

Іран оголосив війну Ізраїлю. Це підтверджує повітряна атака в ніч на 14 квітня.

Ізраїль натомість не шукає війни, але розглядає всі варіанти відповіді, заявив президент країни Ісаак Герцог в інтерв'ю Sky News.

"Зараз, оскільки ми стримані, і оскільки ми знаємо про наслідки, і оскільки ми обговорюємо це з нашими партнерами, ми розглядаємо всі варіанти, і я цілком впевнений, що ми зробимо необхідні кроки для захисту й оборони нашого народу", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі повідомили, які країни допомагали відбивати атаку Ірану

Атака з боку Ірану стала ще один прикладом того, як ця країна "поширює хаос, терор та нестабільність" по всьому світу, заявив Герцог.

"Настав час, щоб світ зіткнувся з цією імперією зла в Тегерані й дав зрозуміти іранському режиму, що це не може пройти повз, що це неприйнятно. На жаль, все почалося 7 жовтня торік, коли помічник Ірану, угруповання ХАМАС, вчинило жорстоку різанину проти ізраїльських громадян, а решта вже історія", – сказав президент Ізраїлю.

Він запевнив, що Ізраїль буде шукати миру.

Іран вночі проти 14 квітня завдав ударів ракетами та дронами по території Ізраїлю. В Єрусалимі та інших містах було чути вибухи.

Під час атаки було випущено понад 300 ракет і безпілотників.

Один з ударів призвів до поранення молодої дівчини в Негеві, а додаткові удари спричинили "невеликі пошкодження інфраструктури" на військовій базі на півдні Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Президент Ізраїлю заявив, що Іран оголосив війну країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі