середа, 13 березня 2024 06:56

Байден та Трамп стануть кандидатами у президенти США - Reuters

Байден та Трамп стануть кандидатами у президенти США - Reuters
У США фактично визначились переможці праймеріз. Фото: depositphotos.com

Чинний президент США Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп станом на середу, 13 березня, отримали достатню кількість делегатів, аби закріпити за собою номінацію від своїх партій на участь у виборах у листопаді.

Зокрема, Байден здобув необхідну кількість у 1 968 делегатів, коли почали надходити результати первинних виборів у Джорджії. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готують нову військову допомогу Україні. Першу у 2024 році

Водночас Трамп отримав 1 215 голосів делегатів, необхідних для висунення його кандидатом у президенти від Республіканської партії, в чотирьох штатах: Джорджія, Гаваї, Міссісіпі та Вашингтон.

Видання наголошує,що цей результат був фактично визначений після того, як остання суперниця Трампа за номінацію Ніккі Гейлі завершила свою президентську кампанію, коли Трамп виграв 14 з 15 первинних виборів у Супервівторок.

Таким чином, найімовірніше, що в листопаді Байден та Трамп знову протистоятимуть один одному.

"Це буде перший за майже 70 років повторний двобій на президентських виборах у США", - йдеться у повідомленні.

77-річний Дональд Трамп викликав президента Сполучених Штатів Америки 81-річного Джо Байдена на дебати перед виборами в листопаді. Раніше сам він ухилявся від низки дебатів на республіканських праймеріз.

Раніше республіканка Ніккі Гейлі оголосила про припинення своєї президентської кампанії. Вона була єдиною конкуренткою Дональда Трампа у боротьбі за номінацію від партії.

Зараз ви читаєте новину «Байден та Трамп стануть кандидатами у президенти США - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі