вівторок, 14 травня 2024 15:14

10 дивовижних замків Європи, які варто побачити хоча б раз в житті
10

У Європі є кілька неймовірних замків, які варто відвідати.

Вони вражають своєю архітектурою, незалежно від того, чи це середньовічний форт, чи більш сучасний проект марнославства, пише Express.

Є десять найнезвичайніших замків Європи, де теж можна відпочити і насолодитись красою.

Шато де Шамбор, Франція.
Фото: chambord
Замок Ейлін Донан, Шотландія
Замок Корвін, Румунія
Замок Нойшванштайн, Німеччина
Замок Конві, Уельс

Шато де Шамбор, Франція. Найбільший замок у французькій долині Луари, Шамбор, був побудований у першій половині 16 століття як мисливський будиночок для короля Франциска I. Після Французької революції він був на деякий час покинутий, але тепер відкритий для публіки. Загалом у замку понад 400 кімнат і понад 80 сходів.

Замок Ейлін Донан, Шотландія. Це одне з найбільш знакових місць Шотландії, розташоване на острові, де зустрічаються три озера. Замок був побудований у 13 столітті, але відтоді кілька разів перебудовувався. Туристи можуть відвідати майже кожну частину замку.

Замок Корвін, Румунія. Це один із найбільших замків у Європі, а також одне із семи чудес Румунії. Він був побудований у кілька етапів і має Лицарську залу та Залу парламенту.

Замок Нойшванштайн, Німеччина. Можливо, це найвідоміший замок у світі, який також вважається джерелом натхнення для знаменитого діснеївського замку з "Попелюшки". Палац 19 століття розташований біля підніжжя Альп, і його відвідують понад мільйон туристів на рік. Незважаючи на вражаючий зовнішній вигляд, його будівництво так і не було завершено, а "казковий" король Людвіг II Баварський, який його будував як свою резиденцію, практично не встиг там пожити.

Замок Конві, Уельс. Насправді в Уельсі найбільше замків на квадратний кілометр у Європі, а Конві - один із найбільш вражаючих у країні. Цей середньовічний замок був побудований всього за чотири роки королем Едуардом I і неймовірно добре зберігся до наших днів.

Алькасар у Сеговії, Іспанія. Цей середньовічний замок є одним із найбільш вражаючих скельних замків у світі. Фортеця впродовж багатьох років була домівкою для 22 королів і місцем численних історичних подій. Саме тут відбулася остання зустріч Христофора Колумба та короля Фердинанда Католицького.

Автор: kevmrс
  Алькасар у Сеговії, Іспанія
Алькасар у Сеговії, Іспанія

Тракайський замок, Литва. Замок розташований у самому серці озера Гальве - на острові Тракай. Його будівництво було розпочато в 14 столітті, потім він був перебудований у 1950-х і 1960-х роках і сьогодні є популярною туристичною визначною пам'яткою. Тракай колись був одним із головних центрів Великого князівства Литовського. Детальніше про відвідування замку ви можете почитати в нашому окремому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжній рай влітку: склали рейтинг маловідомих туристичних напрямків у Європі

Палац Пена, Португалія. Цей барвистий палац розташований у Сінтрі, за кілька хвилин їзди від столиці Португалії Лісабона. Романтичний замок був побудований в 1854 році та є одним із семи чудес Португалії. Це популярний туристичний напрямок і фантастичний фон для фотографій в Instagram.

Автор: travelonatimebudget
  Палац Пена, Португалія
Палац Пена, Португалія

Замок і фортеця Акерсхус, Норвегія. Цей замок розташований у норвезькій столиці Осло. Спочатку замок він побудований для захисту міста, але пізніше став королівською резиденцією.

Замок Шенбрунн, Австрія. Цей палац служив головною літньою резиденцією правителів Габсбургів, а його назва означає "прекрасна весна". У палаці в стилі бароко понад 1400 кімнат, а його сади неймовірно красиві.

Столиці країн часто переоцінюють, а тому туди їдуть чи не найбільше туристів. Париж, Амстердам, Берлін: усі вони зачаровують. Але там занадто людно.

Ви будете в захваті від других міст, які не менше вражають.

Зараз ви читаєте новину «10 дивовижних замків Європи, які варто побачити хоча б раз в житті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі