четвер, 09 липня 2009 08:22

"Шахтар" виграв товариський турнір

"Шахтар" виграв товариський турнір

Розгромивши швейцарський "Базель" з рахунком 3:0, донецький "Шахтар" став переможцем 48-го за рахунком турніру Uhren Сup. Всі чотири клуби, які брали участь у турнірі здобули по одній перемозі, але завдяки кращій різниці м"ячів першими стали донеччани.

У понеділок "гірники" поступилися "Янг Бойзу" - 1:2, а в середу декласували "Базель". Взагалі, швейцарському клубу не таланить з "Шахтарем". Восени у групі Ліги чемпіонів був розгром 5:0, зараз донеччани обмежилися трьома м"ячами. І це була перша поразка "Базеля" під керівництвом нового тренера команди Торстена Фінка.

У якійсь мірі такий результат пояснюється тим, що вже в неділю "Базель" стартує в чемпіонаті Швейцарії і німецький фахівець залишив на лавці вісім гравців основного складу, а середній вік футболістів, що вийшли на поле, склав близько 20 років.

"в другому таймі ми грали проти складу, який виграв Кубок УЄФА", - відзначив після гри Фінк.

Дійсно, перший тайм закінчився без забитих м"ячів. Найреальніший шанс був у Кастільо, який влучив у штангу на 25-ій хвилині. А після перерви донеччани буквально змели "Базель". Всі три м"ячі були забиті менше, ніж за десять хвилин. Причому, одним з найкращих на полі був Джуліус Агахова, який Кубок УЄФА не вигравав.

Спочатку він прийняв участь у комбінації, яка привела до порушення правив. Дмитро Чигринський нагадав, як він уміє виконувати штрафні. Потім Джуліус реалізував вихід один на один з воротарем, а через дві хвилини не поскупився, хоча міг і сам завершити атаку, а віддав відмінний пас Жадсону - 3:0. Три м"ячі було досить, щоб стати переможцем товариського турніру.

Становище команд (всі зіграли по два матчі):

1. "Шахтар" - 3 (4:2)

2. "Янг Бойз" - 3 (3:3)

3. "Базель" - 3 (2:3)

4. "Панатінаїкос" - 3 (2:3)

"Базель" вище за "Панатінаїкоса" завдяки перемозі в очному поєдинку.

"Базель" (Швейцарія) - "Шахтар" (Донецьк) - 0:3 (0:0)

Голи: Чигринський (57), Агахова (63), Жадсон (65).

"Шахтар": Лаштувка (П"ятов, 46), Срна, Чижов, Чигринський, Ракіцький (Шевчук, 46), Дуляй (Хюбшман, 46), Полянський (Фернандіньо, 46), Кравченко (Ілсіньо, 46), Кастільо (Жадсон, 46), Гладкий (Вілліан, 46), Селезньов (Агахова, 46).

Попередження у "Шахтаря": Ракіцький, Фернандіньо.

За матеріалами ФК "Шахтар", Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" виграв товариський турнір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі