субота, 09 березня 2024 16:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони намагаються розширити плацдарм на лівобережжі Херсонщини

Сили оборони намагаються розширити плацдарм на лівобережжі Херсонщини
Сили оборони укріплюють та намагаються розширити плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Фото: Генштаб

Сили оборони укріплюють та намагаються розширити плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Па півдні України триває контрбатарейна боротьба. Про це Сили оборони півдня України повідомили в Telegram.

Протягом останньої доби росіяни не проводили штурмових дій, але обстрілювали з артилерії та мінометів, зокрема в районі Кринок на лівому березі Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибори" в РФ вплинули на бойові дії на півдні - Гуменюк

"Наші воїни утримують позиції, здійснюють заходи з укріплення та розширення плацдарму на лівобережжі Дніпра", - йдеться у повідомленні.

Крім того, окупанти проводять аеророзвідку, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, а також вперше за десять днів наважилися спрямувати керовану авіабомбу з літака тактичної авіації, вдаривши в середмістя Херсону.

"Удар був по п'ятиповерхівці, постраждала семирічна дитина", - йдеться у повідомленні.

Російські загарбники безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ в районах Побєди, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області.

Не припиняються ворожі атаки також в районі Авдіївки та на інших ділянках фронту. Про це вранці 9 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби зафіксовано 63 бойових зіткнення. Також ворог завдав вісьмох ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 113 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони намагаються розширити плацдарм на лівобережжі Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі