середа, 03 квітня 2024 05:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти розповсюджують фейки про нібито евакуацію з Харкова - МВС

Окупанти розповсюджують фейки про нібито евакуацію з Харкова - МВС
Росіяни розповсюджують фейкові повідомлення про нібито евакуацію з Харкова. Фото: Укрзалізниця

Росія поширює повідомлення про нібито ймовірне оточення Харкова російськими окупантами і евакуацію з міста і околиць.

Окупанти прагнуть дестабілізувати ситуацію в Україні. Для цього розповсюджуються фейки від нібито Державної служби з надзвичайних ситуацій, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ і Центрі протидії дезінформації.

Ворог не має реальних ресурсів для такого прориву, зазначили там.

"Таким чином російські окупанти, не маючи змоги досягти бажаного на полі бою, намагаються посіяти паніку та хаос в українському суспільстві", - йдеться у повідомленні МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія здатна на новий наступ влітку. Але зосередиться на одному-двох напрямках - військовий експерт

Сили безпеки та оборони України надійно тримають позиції вздовж усієї лінії фронту та дають гідну відсіч ворогові, зокрема і в Харківській області.

Такі повідомлення є частиною ІПСО ворога щодо нагнітання паніки серед жителів Харківщини, додав керівник ЦПД Андрій Коваленко.

"Центр прогнозує продовження вкидання ворогом таких фейків і надалі, у тому числі і щодо інших українських міст - Херсона, Миколаєва, Сум, Чернігова і навіть Києва. Закликаємо не піддаватись ворожій пропаганді і довіряти тільки офіційним джерелам інформації", - підсумував Коваленко.

На Куп'янсько-Лиманському напрямку вже понад 10 місяців є концентрація ворожих військ у приблизно 100 тис. Із них безпосередньо воює приблизно 40 тис. окупантів. Інші - це логістика, сили забезпечення, шпиталі.

Противник обстрілює керованими авіаційними бомбами та артилерією абсолютно все прикордоння, заявив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Він оцінив воєнну загрозу для регіону, розкривши подробиці щодо дій російських військових на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти розповсюджують фейки про нібито евакуацію з Харкова - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі