середа, 23 квітня 2014 13:02

На Прикарпатті відкрили барельєф герою Небесної сотні

На Прикарпатті відкрили барельєф герою Небесної сотні

30-річного Героя Небесної сотні Ігоря Дмитріва вшанували у місті Калуш на Івано-Франківщині. Біля дому де він жив, встановили пам'ятний барельєф із червоного та чорного граніту.

"Це була безстрашна, смілива і чесна людина. Ігор вартує не одного барельєфу і пам'ятного знаку. Я був з ним на майдані і на Інститутській в той день 20 лютого. В нього такий був піднесений настрій. Він всіх нас підбадьорував. Розійшлися з ним лише на якийсь час по позиціях на Інститутській. І в той момент його вбили. До вечора не знали що з Ігорем, шукали його. А потім у КМДА знайшли мертвого. Після то як Ігоря похоронили виникла ідея увіковічнити якось його пам'ять. По телевізору з батьком побачили, як в Чехії на честь Героїв Небесної сотні, зробили пам'ятник з шин. Подумали що і собі щось таке зробимо", - розказує друг Дмитріва Андрій Пострильоний.

Петро Пострильований зробив макет майбутнього барельєфу. Разом із сином звернулися до підприємців, які займаються продажем граніту. Ті на благодійних основах надали матеріал. Безкоштовно погруддя Ігоря Дмитріва із бронзи виготовив і скульптор Ігор Семак.
Дошку-барельєф відкрили на вулиці Лесі Українки 1, де останнім часом мешкав Герой майдану. Підписали пам'ятний знак: "Галицькому янголу Небесеної сотні від калуських побратимів. Героям Слава!".

На честь Дмитріва та героїв Майдану у Калуші планують також перейменувати місцеву 10 школу а також міський сквер.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті відкрили барельєф герою Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі