середа, 18 березня 2020 15:05

В уряді заговорили про надзвичайний стан. Готують закон

В уряді заговорили про надзвичайний стан. Готують закон
Прем'єр дав доручення Мін'юсту. Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів розробить закон про передання повноважень управління країною від одного органу влади до іншого на випадок епідемії.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, пише "Укрінформ".

"Мін'юсту розробити закон на уповноваження президента вводити надзвичайний стан у разі неможливості зібратися і працювати Верховній Раді. Хтось у державі має оголошувати надзвичайний стан.

Прошу такий законопроєкт спільно з Верховною Радою підготувати і на час епідемії коронавірусу мати змогу передавати повноваження.

Зараз за таких викликів треба розробити законопроєкт, який дасть змогу від одного органу влади до іншого передавати повноваження, управляти країною. Бо ми не знаємо, які наслідки можуть бути: чи Верховну Раду може бути заблоковано, чи Кабмін, чи президент. Невідомо хто не зможе працювати через хворобу", - сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп підхопив коронавірус

Також глава уряду доручив опрацювати й підготувати пакет законопроєктів, які винесуть на позачергове засідання ВР щодо змін до закону про карантин, в регламент роботи парламенту - зокрема щодо можливості дистанційної роботи і дистанційного голосування.

Також Міністерству фінансів доручено опрацювати пропозиції до законопроєкту щодо формування державного стабілізаційного фонду в межах цього пакета законопроєктів.

В Україні ввели загальнонаціональний карантин і закрили зовнішні кордони з метою недопущення поширення коронавірусу. Заборонили всі пасажирські перевезення. Крім того, було введено обмеження для громадського транспорту - закрито метро, ​​в маршрутках можна перевозити не більш ніж 10 осіб, в автобусах - не більш ніж 20. Закриваються об'єкти громадського користування.

Зараз ви читаєте новину «В уряді заговорили про надзвичайний стан. Готують закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі