середа, 25 березня 2020 19:00

"Слуги" виступили за "антиколомойський" закон

"Слуги" виступили за "антиколомойський" закон
Пов'язані з Коломойським депутати вже почали подавати альтернативні законопроєкти. Фото: Наталія Кравчук, "Новое время"

Низка народних депутатів "Слуги народу" закликали через соціальні мережі підтримати законопроєкт №3260 щодо неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. Документ ЗМІ називають антиколомойським.

"Ми, народні депутати України, члени фракції "Слуга народу", закликаємо колег по фракцїї та парламенту підтримати законопроєкт №3260, що унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з Державного бюджету їх попереднім власникам.

На сьогодні його ухвалення — єдиний шанс для України отримати кредит від МВФ та уникнути дефолту", - йдеться в заяві, пише "Економічна правда".

Попередньо заяву у Facebook розмістили голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, Микита Потураєв, Лада Булах, Єгор Чернєв, Іван Юнаков, Вадим Галайчук, Ганна Бондар та Ліза Богуцька, а також експрем'єр Олексій Гончарук. Список продовжує збільшуватися.

Законопроєкт передбачає, що власники і ексвласники банків, інтереси яких було порушено через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

Водночас депутати Олександр Дубінський та Ігор Палиця, пов'язані з ексвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським, зареєстрували у Верховній Раді законопроєкти, альтернативні внесеному напередодні урядом, необхідному для відкриття нової програми з МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський проклинає той день, коли взяв сценарій "Слуги народу"

Кабінет міністрів затвердив законопроєкт №2571 про визначення компенсації ексвласникам банків. Фінальну версію документа наприкінці минулого тижня узгодили з Міжнародним валютним фондом.

До націоналізації Приватбанк належав Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову. Суди щодо банку з колишніми власниками досі тривають.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" виступили за "антиколомойський" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі