четвер, 18 квітня 2024 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія переміщує кораблі на Каспій - Зеленський

Росія переміщує кораблі на Каспій - Зеленський
Президент Володимир Зеленський повідомив про успішні удари по російських окупантах у Криму. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президенту Володимиру Зеленському доповіли про безпекову ситуацію в Україні.

Про це глава держави повідомив у четвер.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів щодо ситуації на полі бою і результатів удару по об'єктах російських окупантів у Криму.

"Ще чекаємо остаточних даних, але вже зрозуміло, що окупанти зазнали болісних втрат", - заявив Зеленський.

"Також, за доповідями розвідок, після наших дій у Чорному морі Росія переміщує кораблі, зокрема носії "Калібрів", на Каспій", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надати допомогу Україні потрібно прямо зараз - американський спікер Джонсон

Президенту доповіли про надходження техніки і боєприпасів, розподіл по бойових і комплектування резервних бригад.

"Частка власного виробництва постійно зростає. Держава укладає з нашими підприємствами серйозні, тривалі контракти, які дають прогнозованість, можливість набирати людей і залучати інвестиції. Вже цього місяця наша промисловість уперше видає 10 "Богдан", у травні й далі - ще більше", - сказав Зеленський.

Міністерство внутрішніх справ доповіло про завершення пошуково-рятувальної операції у Чернігові і ліквідацію наслідків нічного обстрілу безпілотниками.

"Також було важливе обговорення методів боротьби з російським пропагандистським телевізійним сигналом у прикордонних регіонах. Складне технічне завдання, але є власні розробки, які можуть із ним впоратися", - заявив президент.

Вчочі 17 квітня у Джанкої на півночі Криму пролунали вибухи і виникла пожежа.

Згодом представник Головного управління розвідки повідомив про успішну операцію. Серед окупантів була паніка, сказали в розвідці.

У Джанкої було знищено або критично пошкоджено чотири пускові установки ЗРК С-400, три радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО та апаратуру спостереження за повітряним простором "Фундамент-М", розповіло ГУР.

Зараз ви читаєте новину «Росія переміщує кораблі на Каспій - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі