вівторок, 16 квітня 2024 14:51

Чому НАТО захищає Ізраїль, але не Україну - Зеленський порушив питання

Чому НАТО захищає Ізраїль, але не Україну - Зеленський порушив питання
Президент Володимир Зеленський наголосив, що НАТО у війну в Ізраїлі не втягнули. Фото: eastnews.ua

Президент Володимир Зеленський здивувався тому, що західні союзники НАТО особисто захищають інші країни від ракет та дронів.

Але коли йдеться про Україну, вони утримуються від подібних дій, боячись ескалації з Росією. Він сказав про це в інтерв'ю PBS NewsHour.

Речника Держдепу США Меттью Міллер раніше спитали, чому США та їх союзники успішно та спільно захищали Ізраїль від атак дронів та ракет, але не проявляли подібної активності щодо України. Він на це наголосив, що партнери "віддані допомозі України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі сказали, скільки ракет та дронів випустив Іран

Зеленський нагадав, що західні країни обмежують постачання певних видів зброї до України та утримуються від розміщення своїх військ.

"Я вам хочу поставити після вчорашньої атаки питання: Ізраїль у НАТО чи ні? Ось вам і відповідь. Ізраїль - не країна НАТО. Союзники, у тому числі країни НАТО, захищали Ізраїль, показали силам Ірану, що Ізраїль не наодинці, і це урок", - наголосив президент.

Це і є відповідь всім тим, хто стверджує, що Україні треба допомагати обережно, щоб не втягнути НАТО у війну.

Іран вночі проти 14 квітня завдав ударів ракетами та дронами по території Ізраїлю. Зусилля зі знищення ракет та безпілотників координували збройні сили Ізраїлю, США, Британії та Йорданії. В Єрусалимі та інших містах було чути вибухи.

Після атаки в Армії оборони Ізраїлю повідомили, що силами та засобами протиповітряної оборони була перехоплена "переважна більшість" повітряних цілей ще за межами Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Чому НАТО захищає Ізраїль, але не Україну - Зеленський порушив питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі