вівторок, 02 квітня 2024 16:00

Чи надасть ЄС достатньо зброї Україні цьогоріч - Кулеба відповів

Чи надасть ЄС достатньо зброї Україні цьогоріч - Кулеба відповів
Дмитро Кулеба впевнений, що в США таки проголосують за надання допомоги Україні. ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Цьогоріч Євросоюз не зможе власними силами перекрити всю збройну підтримку США для України. Бо в ЄС ще поки триває нарощування виробничого потенціалу.

Однак не потрібно розглядати песимістичні сценарії. Впевнений, що в США зрештою ухвалять рішення про надання нам допомоги, заявив в інтерв'ю журналу "Країна" міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"В цьому році ЄС зможе задовольнити лише частину потреб України у зброї. 2024-й і в Європі, і в США спрямований на збільшення виробництва оборонних індустрій. Триває нарощування виробничого потенціалу. Допоки європейське оборонне виробництво в процесі розвитку, Європа не зможе повністю покрити всю збройну підтримку США для України", - заявив глава МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не тільки через "ядерку": Кулеба сказав, чому Захід боїться розпаду РФ

Повне інтерв'ю з Дмитром Кулебою читайте у свіжому номері "Країни", який вийде друком у четвер, 04 квітня.

Росію не запросили на перший Глобальний саміт миру, адже Москва упродовж останніх 10 років перешкоджала перебігу будь-яких перемовин про мир.

Між 2014 і 2022 роками Україна та Росія провели майже 200 раундів переговорів у різних форматах, і країна-агресорка завжди діяла однаково. Про це на онлайн-брифінгу для іноземних журналістів заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Чи надасть ЄС достатньо зброї Україні цьогоріч - Кулеба відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі