пʼятниця, 05 лютого 2016 06:25

Володимир Парасюк орендує трикімнатну квартиру

Автор: Ельдар Сарахман
  Народний депутат Володимир Парасюк показує вміст холодильника. Продуктів мало, бо вдома не готує
Народний депутат Володимир Парасюк показує вміст холодильника. Продуктів мало, бо вдома не готує

Торік у грудні 177 народних депутатів отримали компенсацію для оренди житла чи готельного номера — по 460 грн на день. Це — близько 14 тис. щомісяця. Майже 100 народних обранців мешкають у готелях. Решта винаймають квартири. 26 нардепів, які отримують допомогу, є офіційними гривневими мільйонерами. Це — Олександр Вілкул, Михайло Добкін, Денис Омельянович з "Опозиційного блоку", Аркадій Корнацький, Сергій Валентіров, Олег Дмитренко, Микола Люшняк, Іван Рибак, Валерій Пацкан, Андрій Кот, Борислав Розенблат, Андрій Вадатурський, Геннадій Чекіта, Олександр Ревега, Анатолій Кузьменко із "Блоку Петра Порошенка", Олег Кулініч та Станіслав Березкін із "Відродження", Олексій Скрипник, Олег Березюк, Тарас Пастух із "Самопомочі", Сергій Лабазюк, Олександр Пономарьов із "Волі народу", позафракційні Анатолій Денисенко й Олександр Дубінін, Юрій Береза, Віктор Романюк із "Народного фронту"

"Господарі обіцяли посудомийку, але ще не привезли"

— Сьогодні о 8:15 скомандував: "Підйом та почали прибирати, бо прийдуть журналісти", — усміхається позафракційний народний депутат 28-річний Володимир ­Парасюк. Розмову починає 2 лютого близько 9:00. Зустрічає на вході до 3-кімнатки. Винаймає її на дев'ятому поверсі 16-поверхівки у столичному мікрорайоні Печерські Липки.

Звідси до Верховної Ради близько 2 км. Тут живуть чимало політиків. У сусідньому будинку — квартира Луценків (Юрій — голова фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді, дружина Ірина — нардеп. — ГПУ).

— У нас тут постійно гості — то друзі, то по роботі. Часто "атошники" просять ключі. У грудні шахтарі спали. Дали їм ковдри. Хлопці лягали, хто на дивані, а хто — на підлозі, — розповідає Парасюк.

У кутку біля вікна працює плазмовий телевізор. У вітальні, поряд із диваном — крісло й канапа. На підлозі — потертий килим.

— Жив раніше на Володимирській. Але з'їхав, коли підняли ціну до 18 тисяч. Знайшли помешкання на виїзді з Києва. Звідти півтори годину машиною по вранішніх заторах. Тепер живу близько й витрачаю, скільки в Раді мені нараховують. Господарів попередив — сума коливатиметься від 12,5 до 14 тисяч.

У двох інших кімнатах — спальні. Одна — Парасюка. Друга — його помічника 28-річного Андрія Фединяка. Дружать зі студентських часів. Помешкання облаштовані майже однаково: двоспальне ліжко, стіл, шафа-купе із дзеркалами.

— Меблі не дерев'яні, а пластмасові. Коли зайшли, подумали — дубові. Але вони дешеві. Спинка ліжка вже хитається, — стукає по дверцятах коричневої шафи у своїй кімнаті. Намагається розхитати ліжко. Та воно стоїть міцно. — Ні, вже виправили.

На стіні висять дві фотографії. На одній — мати Володимира, на другій — побратими з батальйону "Дніпро-1". На столі ноутбук і статуетка ручної роботи. У кутках лежать порожні дорожні сумки. Напрасований одяг зберігають на вішаках у шафах і на полицях.

— Квартира подобається, усе влаштовує. Господарі обіцяли посудомийку, але ще не привезли. Вона не дуже й потрібна. Зранку не снідаю. Обідаю в Раді, — Володимир пропонує зелений чай із лимоном і розчинну каву.

На кухні з техніки — електричний чайник і холодильник. У ньому — вишневий торт, надрізаний лимон, відкрита пляшка вина "Шабо", закорковане шампанське "Ореанда".

Завершує розмову за годину. До початку засідання Верховної Ради залишається 10 хв.

— Андрію, друже! — гукає помічника. — Таксі вже біля під'їзду?

— Так! — озивається той.

Володимир узуває кросівки, накидає піджак. З шафи в коридорі дістає куртку. Виходимо разом, але ліфт усіх везти відмовляється. Парасюк їде перший, бо поспішає.

Мешканці будинку кажуть, що нардеп — привітний і чемний.

— Парасюк заборгував 100 гривень — це двомісячна плата за охорону будинку, — говорить консьєржка.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Парасюк орендує трикімнатну квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі