неділя, 21 квітня 2024 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія найближчим часом може посилити наступ та повітряні удари - ISW

Росія найближчим часом може посилити наступ та повітряні удари - ISW
Російські загарбники можуть активізувати удари по Україні. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники можуть активізувати наступальні операції, ракетні удари та атаки безпілотників у найближчі тижні.

Окупанти намагатимуться використати вікно обмежень українських військових засобів, що закривається. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, російські війська продовжували, а в деяких районах посилили наступальні операції. Ймовірно, використовують аномально посушливі весняні умови на землі та постійну нестачу українських матеріальних засобів до прибуття обіцяної західної допомоги.

Війська РФ також намагалися використати деградований потенціал протиповітряної оборони України, щоб зруйнувати українську енергетичну мережу та завдати довгострокової шкоди українській інфраструктурі й оборонно-промисловому потенціалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Україну надійде перша партія американської допомоги: ЗМІ зробили прогноз

Очікуване прибуття американської допомоги у сфері безпеки, ймовірно, підкреслило ці міркування для російських сил, і російське військове командування посилить наступальні операції, ракетні удари та удари безпілотників, щоб досягти оперативно-важливих ефектів, яких, безумовно, стане важче досягти проти добре забезпечених українських сил.

Аналітики наголошують, що російські війська досягли лише тактичних здобутків протягом останніх шести місяців погіршення обмежень з боку України. Їм навряд чи вдасться досягти прориву, який зруйнував би лінію фронту. Російські війська все ще можуть досягти значних успіхів в оперативному плані протягом наступних тижнів і можуть віддавати пріоритет секторам фронту, де українська оборона виглядає відносно нестабільною. Зокрема на захід від Авдіївки, або на ділянках фронту, де російські війська знаходяться в межах досяжності оперативно-важливих об'єкта, наприклад біля Часового Яру.

Російські війська можуть сподіватися, що тривалі та, можливо, посилені ракетні удари та удари безпілотників зможуть зруйнувати українську енергетичну мережу та змусять Україну боротися з гуманітарною кризою разом із її поточними оборонними операціями. Російські війська також можуть змінити свій набір цілей, щоб завдати ударів по українській транспортній інфраструктурі, щоб обмежити здатність України достатньо розподілити живу силу та матеріальні засоби на критичних ділянках фронту.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 115 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав 15 ракетних та 63 авіаційних удари, здійснив 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 21 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія найближчим часом може посилити наступ та повітряні удари - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі