понеділок, 29 січня 2024 10:22

На Ярославському НПЗ була пожежа: в РФ поскаржились на нові удари дронів

На Ярославському НПЗ була пожежа: в РФ поскаржились на нові удари дронів
У Росії заявили про нові удари безпілотників. Фото: glavcom.ua

Росіяни заявили про атаку безпілотника на нафтопереробний завод у Ярославлі вранці 29 січня.

Безпілотник літакового типу впав поруч із установкою для гідрокрекінгу на заводі "Славнефть-ЯНОС" близько 7:00 за московським часом. Його уламки розкидало територією підприємства. Про це повідомляють російські Telegram-канали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабна пожежа у центрі Москви - палав театр сатири

Там сталася невелика пожежа. Працівники підприємства швидко загасили вогонь. Зараз місце падіння дрона оточене, працює група розмінування. За попередніми даними, постраждалих немає.

Telegram-канал Mash наголошує, що це перший випадок, коли українські безпілотники долетіли до Ярославської області.

У міноборони РФ поки офіційно не підтвердили атаку по Ярославлю. Однак, заявили про нібито збиття українських дронів над Брянською областю. Водночас про атаку на Ростовську область повідомив губернатор Василь Голубєв. За його словами, засоби РЕБ нібито нейтралізували безпілотник у Ростовській області. Після падіння та детонації вибухового пристрою пошкоджено корпуси заміського табору, де, за словами губернатора, нікого не було, тому постраждалих нібито немає.

У Туапсе, що в Краснодарському краї РФ вночі проти 25 січня палала нафтобаза Роснєфті. Причиною загоряння нібито стала атака безпілотників.

Джерела у спецслужбах пізніше заявили, що атака на нафтопереробний завод у російському Туапсе була черговою спецоперацією Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «На Ярославському НПЗ була пожежа: в РФ поскаржились на нові удари дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі