середа, 10 липня 2019 20:23

Україна вимушена дати Зеленському довіру авансом - експерт

Україна вимушена дати Зеленському довіру авансом - експерт
Євген Глібовицький: Громадянське суспільство, бізнес, інтелектуали мобілізовані, готові до дії. Далі все залежатиме від президента. Фото: Тарас Подолян

Варто дати Володимиру Зеленському презумпцію довіри й уважно стежити за його діями. Інакше прирікаємо себе на нове протистояння.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить експерт зі стратегій Євген Глібовицький.

"В англійський мові є вираз benefit of the doubt. Тобто якщо ти у чомусь не впевнений, треба дати презумпцію довіри. Рішення прийнято, Зеленського обрали президентом.
Громадянське суспільство, бізнес, інтелектуали мобілізовані, готові до дії. Далі все залежатиме від президента. Чи посилатиме він своїми вчинками сигнали, щоб ми могли розслабитися. Допомогла б чітка заява про те, що коаліція з видозміненою Партією регіонів неможлива", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборці знесли голову попередній системі, але це не зменшило ризики - експерт

Але, за словами експерта, є певні дії нового президента, що викликають незадоволення.

"Вибір голів військово-цивільних адміністрацій в Донецькій та Луганській областях мене засмутив і насторожив. Особливо в контексті згадки глави адміністрації Богдана, що рішення можуть ухвалюватись спонтанно", - додає Євген Глібовицький.

Повне інтерв'ю з Євгеном Глібовицьким читайте у журналі "Країна" від 11 червня.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимушена дати Зеленському довіру авансом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі