середа, 17 квітня 2024 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк відреагувала на заклик медійників усунути її з посади

Гуменюк відреагувала на заклик медійників усунути її з посади
Низка українських та закордонних медійників закликала керівництво ЗСУ і Міноборони звільнити речницю Сил оборони Півдня Наталію Гуменюк. Фото: Getty Images

Низка українських та закордонних медійників закликала керівництво ЗСУ і Міноборони звільнити речницю Сил оборони Півдня Наталію Гуменюк.

Відповідну заяву на адресу головкома ЗСУ Олександра Сирського, міністра оборони Рустема Умєрова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича 16 квітня опублікував "Детектор.media".

У заяві йдеться про те, що Наталя Гуменюк "забороняє висвітлювати" воєнні злочини Росії в її зоні відповідальності. Крім того, медійники вимагають допустити їх до районів Херсонщини та сусідніх регіонів, куди їх не допускала Наталя Гуменюк.

Найбільш кричущим випадком медійники називають заборону в'їзду до Херсонщини, до підтоплених міст і сіл в день підриву Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи на аеродромі в Джанкої: ЗМІ повідомили нові деталі

Як відреагувала Наталія Гуменюк

За її словами, журналісти "не навели доказів вказаним фактами", а пресцентр Сил оборони Півдня не порушив жодних наказів командування. Про це Гуменюк 17 квітня заявила в ефірі "Радіо Свобода".

Вона зазначила, що всі заходи, які відбувалися, виконувалися абсолютно у відповідності до розпоряджень керівних штабів.

"Висвітлення відбувалось в умовах надскладних. Те, що закидається про невисвітлення наслідків трагедії Каховської ГЕС - це абсолютна неправда. Було відпрацьовано понад 800 запитів протягом одного тижня одразу після підриву Каховської ГЕС у спрощеному порядку, але з огляду на безпеку операцій", - сказала Наталя Гуменюк.

Майже 100 редакцій та окремих журналістів звернулися до головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, міністра оборони Рустема Умєрова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича з проханням усунути Наталію Гуменюк від управління об'єднаним пресцентром Оперативного командування "Південь".

Медійники стверджують, що вона перешкоджає висвітленню злочинів росіян і не дає журналістам показувати подвиг оборонців Херсонщини.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк відреагувала на заклик медійників усунути її з посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі