середа, 21 серпня 2019 19:23

"Коли росіяни знов нахапають кримчан, на кого будемо їх міняти?"- Сєдов

"Коли росіяни знов нахапають кримчан, на кого будемо їх міняти?"- Сєдов
Олександр Сєдов, аналітик кримської правозахисної групи. Фото: Крим.Реалії

Відпускати за конвенцією 1987 року кримських бранців не можна, оскільки це легітимізує російські суди на окупованому півострові.

За процедурою, їх треба буде засудити, але поки що розмови про їх визволення лише сподівання, каже в коментарі Gazeta.ua Олександр Сєдов, аналітик кримської правозахисної групи

"Україна, якщо і обміняє кримчан, то не засудить, оскільки складу злочину немає. Але не можна визнати, а потім різко не визнати, бо через це РФ відмовиться віддавати нам інших ув'язнених", - каже він.

Разом із цим росіяни повідомляють про ймовірне повернення на волю 24 полонених моряків.

"Я не стану обговорювати чутки. Да, це цікаво, оскільки Івлєєва каже, що бранці у Лефортово разом із моряками. Але спочатку обіцяли, що моряків випустять до кінця липня, тепер кажуть про кінець літа", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Росія поверне Україні полонених на Азові моряків

Обмін заручниками може бути новим прийомом гібридної війни.

"Мені не подобається такий підхід до людей. Я проти того, щоб з бранців робили предмет торгів. Зараз ми повернемо додому цих бранців, а росіяни схоплять нових і як ми будемо їх міняти? У Путіна є цілий Крим українців, а нам росіян нема звідки брати". - говорить Сєдов.

Українських політв'язнів 48-річного Володимира Балуха, 50-річного Романа Сущенка, 29-річного Олександра Кольченка, 42-річного Євгена Панова, 21-річного Павла Гриба, 55-річного Миколу Карпюка, 45-річного Станіслава Клиха та 63-річного Олексія Сизоновича звозять в слідчий ізолятор "Лефортово" в Москві.

Зараз ви читаєте новину «"Коли росіяни знов нахапають кримчан, на кого будемо їх міняти?"- Сєдов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі