субота, 21 березня 2020 14:31

У Києві до громадського транспорту будуть пускати за спецперепустками

У Києві до громадського транспорту будуть пускати за спецперепустками
У Києві люди штурмують тролейбуси, автобуси, трамваї і маршрутки в масках і без таких, порушуючи карантинні заходи. Фото: golos.ua

Із 23 березня у Києві вводять обмеження на пересування громадським транспотртом. Ним зможуть скористатися лише працівники стратегічно важливих підприємств та галузей.

Для цих працівників виготовляють спеціальні перепустки. Про це у відеозверненні повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Громадський транспорт столиці перевозитиме виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя нашого міста. Це медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці сфери ЖКХ, люди, які працюють у продуктових магазинах та аптеках, а також співробітники стратегічних підприємств", - наголосив Кличко.

Схеми руху цього спецтранспорту опублікують 21 березня. При цьому обмежень на рух приватного транспорту не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков анонсував запровадження "тотального карантину"

Решту мешканців столиці мер просить залишатися вдома, а не влаштовувати пікніки із шашликами в парку та гуляти з дітьми на майданчиках.

"Головне, виграти час і не дати вірусу охопити столицю. Поліція має посилити контроль громадського порядку на вулицях", - сказав Кличко.

Окремо звернувся до уряду та прикордонників, аби посилили контроль за українцями, які зараз прибувають з-за кордону. Вони зобов'язані щонайменше 2 тижні перебувати у самоізоляції.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що із неділі, 22 березня, у Києві зупиняють пасажирські перевезення. Обмеження не стосуватиметься працівників екстрених служб, аптек та продовольчих магазинів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві до громадського транспорту будуть пускати за спецперепустками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі