вівторок, 20 грудня 2022 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Десятки безіменних могил: показали цвинтар в Бучі, де поховані жертви армії РФ
4

Цвинтар у Бучі, де поховані вбиті росіянами цивільні
Фото: "Меморіал"
Цвинтар у Бучі, де поховані вбиті росіянами цивільні
Цвинтар у Бучі, де поховані вбиті росіянами цивільні
Цвинтар у Бучі, де поховані вбиті росіянами цивільні

У Бучі Київської області, де поховані жертви російської окупації, десятки могил досі залишаються безіменними. Після виявлення їх особистості багатьох українці не можуть впізнати досі.

Російські війська вбивали цивільних і не давали їх належно поховати, залишали тіла у лісах і масових похованнях. Про це повідомила платформа пам'яті "Меморіал" в Telegram.

Кадри з масованого поховання жертв російських воєнних злочинів у Бучі зробила Інна Кубай. Там на багатьох хрестах видно тільки номер могили, а в декого є лиш приблизна дата загибелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни катували дітей ‒ омбудсмен

Руслана Тітора це березень 2022-го. Тоді він востаннє виходив на зв'язок зі своїми рідними. Коли і як загинув чоловік, достеменно невідомо", – йдеться в повідомленні.

На цьому кладовищі також спочиває родина Чікмарьових – Маргарита, Матвій і Клим. Матір із двома синами російські загарбники вбили пострілами з БМП, коли вони намагалися втекти від війни.

Буча була в окупації 33 дні. За цей час російські терористи вбили там щонайменше 461 людину, додали в "Меморіалі".

Раніше повідомлялося, що в Київській області вже виявили й оглянули 1239 убитих російськими окупантами мирних жителів. З них понад 400 – закатовані й убиті жителі Бучі.

Росіяни під час окупації вбивали в Бучі мирне населення – людям стріляли в потилиці. Убивали сім'ями: дітей, жінок, літніх людей. Ґвалтували й спалювали тіла. На вулицях лежали десятки трупів, деякі з них із зв'язаними руками.

Правоохоронці встановили першого підозрюваного в убивствах у Бучі – командира підрозділу нацгвардії РФ Сергія Колоцея.

Зараз ви читаєте новину «Десятки безіменних могил: показали цвинтар в Бучі, де поховані жертви армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі