неділя, 19 травня 2024 19:00

Чому в будинку заводяться павуки та як їх позбутися - корисні поради

Чому в будинку заводяться павуки та як їх позбутися - корисні поради
У помешканні іноді можуть з'являтися павуки. Фото: molbuk.ua

Мало кому подобається, коли в помешканні заводяться павуки. Навіть якщо вони цілком безпечні для людей.

Просто так павуки не можуть з'явитися у будинку чи квартирі. Для цього є багато причин. Сім помилок, які можуть привабити павуків у ваш дім, наводить Real Simple.

Зовнішнє освітлення

Зовнішнє освітлення необхідне для безпеки, але воно також може створювати проблеми, каже Метт Роджерс, генеральний директор і співзасновник компанії Pestie, що займається боротьбою зі шкідниками.

"Якщо ви коли-небудь робили помилку, залишаючи зовнішнє освітлення увімкненим влітку і намагалися відкрити двері, то ви знаєте все про літаючих істот, які можуть звести вас з розуму", - каже він.

Тому краще використовувати світильники, які працюють на датчику або таймері. Можна також вибрати розумне освітлення, яке підключається до системи безпеки.

Багато вологи

Павуки не обов'язково шукають воду, щоб втамувати спрагу. Але вони люблять вологі місця.

"Павуки не тільки можуть залишатися зволоженими в цих місцях, але є велика ймовірність, що вони також зустрінуть свою наступну їжу тут", - говорить Роджерс.

Тому він рекомендує тримати ванні кімнати добре провітрюваними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальне місце для кліщів: чому не можна лягати в ліжко з мокрим волоссям

Забагато кімнатних рослин

Хоча приємно мати багато кімнатних рослин, Роджерс каже, що це, на жаль, може бути проблематичним, оскільки кімнатні рослини можуть забезпечити ідеальне середовище для павуків.

"Усередині будинку павуки з меншою ймовірністю зіткнуться з хижаками, які зазвичай загрожують їм у відкритому середовищі, що робить приміщення і кімнатні рослини привабливим довгостроковим середовищем існування", - розповів експерт.

Сміття у дворі

Дворове сміття може стати ще одним привабливим середовищем для павуків, вважає Емма Грейс Крамблі, ентомолог компанії по боротьбі з комарами Mosquito Squad.

"Павуки, які будують павутину, вважають за краще робити її в непорушених, захищених місцях. Залишаючи двір, захаращений сміттям, іграшками, листям або предметами, ви створюєте багато домівок для майбутніх павуків", - каже Крамблі.

Ерік Клеппер, власник компанії Tri-X Pest Management, розповідає, що одним із найбільших винуватців у цій справі є дрова.

"У цих купах є багато закутків, які ідеально підходять як для павуків, що виробляють павутину, так і для павуків-мисливців. Якщо їх тримати близько до будинку, то ризик того, що павуки потраплять у приміщення, набагато вищий", - каже він.

Стояча вода на ділянці

За словами Крамблі, стояча вода та волога є основними атрактантами для мух, комарів, мурах та деяких інших дрібних шкідників.

"А що в кінцевому підсумку полює і з'їдає цих шкідників? Павуки. Зменшення умов навколо вашого будинку, які приваблюють інших комах, зрештою також зменшить присутність павуків", - розповіла експертка.

Нерегулярне прибирання

Важливо скласти графік і регулярно прибирати свій будинок, щоб запобігти появі павуків.

"Завжди корисно часто перевіряти свій будинок і двір на предмет проблем. Під карнизами, навколо стовпів, кутів і предметів, що зберігаються біля будинку, таких як меблі та решітки для барбекю, потрібно чистити, щоб уникнути джерел їжі для павуків, гаваней та місць розмноження", - каже Крамблі.

Відсутність профілактики

Окрім прибирання, необхідна і профілактична боротьба зі шкідниками.

"Професійні послуги зазвичай пропонують трьохкратний процес знищення павуків. По-перше, це ретельна перевірка, щоб визначити проблемні зони та умови, сприятливі для проблем з павуками, які потребують виправлення. Далі йде очищення від будь-яких існуючих павутин. І, нарешті, загальне застосування пестицидів для усунення джерел їжі та будь-яких існуючих павуків навколо. Ви ніколи не повинні чекати, поки навколо буде багато павуків, перш ніж ці послуги будуть виконані", - розповіла експертка.

Оси - завжди небажані гості в домі, але навесні та влітку вони можуть легко проникнути у будинок.

Щоб вберегтись від них, можна використати різні хімічні інсектициди, але люди зазвичай не хочуть розпилювати їх у своїх домівках. Однак, існують перевірені й екологічно безпечні методи, щоб позбутися ос в будинку.

Зараз ви читаєте новину «Чому в будинку заводяться павуки та як їх позбутися - корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі