четвер, 18 січня 2024 15:48

Чому простата не любить холод і тісні штани - пояснення уролога

Чому простата не любить холод і тісні штани - пояснення уролога
У холодну пору не цурайтесь утеплятись підштаниками, пише Центр громадського здоров'я. Фото: pixabay.com

Простата або передміхурова залоза не любить переохолодження і довготривалого тиснення на ділянку промежини чи сідниці.

Про повідомив Центр громадського здоров'я.

Простата - це невелика залоза репродуктивної системи чоловіка у формі волоського горіха, яка виробляє насінну рідину, що живить та транспортує сперматозоїди.

Переохолодження або довготривале тиснення на ділянку промежини чи сідниць може негативно вплинути на функціонування органу і викликати проблеми із сечовипусканням. Чому так відбувається, пояснив лікар-уролог, онкохірург Сергій Бойко.

"Простата міцно оточена венозними сплетеннями. Тому механічні перешкоди, тривале здавлювання, які порушують правильність венозного та лімфатичного відтоку від нижньої частини тіла, викликають застій крові і набряк тканини простати і, як наслідок, - проблеми з сечовипусканням", - сказав лікар.

Якщо розглянути анатомію, то простата - це залоза, яка у своєму складі має м'язові волокна, знаходиться у самому низу тазової порожнини, лежить фактично на м'язах тазового дна, пояснив уролог.

"І коли людина сидить на холодному або зазнає переохолодження ніг - це призводить до скорочення м'язів (за типом тремтіння, коли людина змерзла), звуження сечівника і появі розладів сечовипускання", - сказав Сергій Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кого може бути важкий перебіг грипу і як уберегтися від хвороби

За словами лікаря, чоловіки, чия професія передбачає багато сидіти або пов'язана з тривалим контактом з сідлом велосипеда, можуть також мати проблеми з передміхурової залозою.

Отже:

передміхурова залоза не любить переохолодження. Пам'ятайте про це у холодну погоду і не цурайтесь утеплятись підштаниками;

простата не любить довготривалого тиснення на ділянку промежини чи сідниці. Тому уникайте занадто тісних штанів, білизни та довготривалого сидіння або їзди велосипедом.

"Запам'ятайте, що будь-які запальні або застійні явища, утворення злоякісні або доброякісні у простаті - все це сприятиме розладам сечовипускання, оскільки сечівник проходить прямо через середину (центр) передміхурової залози", - пише Центр громадського здоров'я.

Антибіотики не допоможуть проти застуди. Проти грипу і коронавірусу є вакцини, нагадало Міністерство охорони здоров'я.

Взимку у людини виникає бажання їсти більше і їсти солодке. МОЗ дало поради, щоб зменшити потяг до солодощів.

Зараз ви читаєте новину «Чому простата не любить холод і тісні штани - пояснення уролога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі