неділя, 14 квітня 2024 01:49

Чому не варто розмовляти по телефону, коли він заряджається: експерти пояснили

Чому не варто розмовляти по телефону, коли він заряджається: експерти пояснили
Як би ви не використовували свій смартфон, не забувайте робити паузи. Фото: Pixabay

Переважна більшість користувачів смартфонів не бачать нічого небезпечного у тому, щоби користуватись ним під час заряджання, зокрема розмовляти по ньому.

Однак експерти стверджують, що це повя'зано з ризиком пошкодження гаджета. Видання Sante Plus опитало фахівців, які розповіли, що може піти не так, якщо розмовляти по телефону, який стоїть на зарядці.

З'ясувалось, що проблема у потенційно небажаних електричних явищах, які можуть при цьому виникнути.

За словами фахівців, під час заряджання пристрій, зокрема його батарея, нагрівається і найменша технічна поломка або відключення електроенергії може призвести до перегріву телефону. А перегрів веде до пошкоджень внутрішніх деталей гаджета, аж до повного виходу його з ладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли про головного "вбивцю" батареї смартфона

Втім, зовсім відмовлятись від користування смартфоном, коли він підключений до електромережі, не потрібно. Ви можете відправляти текстові повідомлення, гортати вебсторінки та користуватись застосунками. І навіть здійснювати дзвінки.

Але, якщо ви відчуєте, що пристрій став нагріватись, або припиніть його використання, або відключіть його від зарядки.

І в будь-якому разі, як би ви не використовували свій смартфон, не забувайте робити паузи, щоби дати відпочити рукам. А також не нахиляйте занадто сильно голову і не витягуйте шию вперед.

Так ви подбаєте уже не про пристрій, а про себе. Подібні перестороги допоможуть уникнути розвитку травм та захворювань, типових для любителів гаджетів.

Подовжувачі є в кожному будинку і часто навіть у великій кількості. Однак не всі знають, яку побутову техніку до них можна підключати.

Вони діляться на малопотужні (до 1 000 Вт), середньопотужні (до 2 200 Вт) і потужні - (від 2 200 Вт). Уточнювати інформацію варто у виробника. Однак є побутова техніка, яку не можна підключати до подовжувача, незалежно від його потужності.

Зараз ви читаєте новину «Чому не варто розмовляти по телефону, коли він заряджається: експерти пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі