вівторок, 14 травня 2024 21:07

7% українців дивляться російський контент на YouTube, серед них - діти

7% українців дивляться російський контент на YouTube, серед них - діти
За два роки кількість українських глядачів російських каналів зменшилась. Фото: pixabay.com

До повномасштабного вторгнення, у 2022 році, частка українських глядачів російських каналів на відеохостингу YouTube становила 14%.

Через два роки ця цифра зменшилась удвічі - до 7%. Про це з посиланням на аналітичний центр Gremi Personal повідомила LIGA.net.

Для дослідження фахівці зібрали дані аналітики YouTube серед майже пів сотні топових російських блогерів за кількістю підписників, які були розділені на дві групи: довоєнна аналітика і після російського повномасштабного вторгнення - 2022 і 2024 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захиститися від комп'ютерних вірусів: чотири основних поради

Аналітики відібрали канали за тематиками "інтерв'ю", lifestyle, "технології" та "авто".

Також враховувались категорії: гендер глядачів, вік глядачів, кількість переглядів відео, частка переглядів з України.

За результатами дослідження виявилось, що найбільше російського контенту дивляться діти ("Влад А4" - 694 400 глядачів з України), далі йдуть дорослі, що дивляться інтерв'ю ("Дудь" - 434 тис.), і потім "Жекич Дубровский" (334 800).

"В українському просторі існує пробоїна у 7%, через яку протікає русский мир. Основна вікова група глядачів аналізованих російських каналів - переважно чоловіки 25-34 років. Діти також є неочевидною вразливою віковою групою, які дивляться російськомовний контент у великому обсязі", - сказав засновник Gremi Personal Євген Кіріченко.

Раніше Центр протидії дезінформації при РНБО публікував список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди.

Центр прогнозує посилення російських інформаційно-психологічних операцій, націлених на внутрішню дестабілізацію в Україні і зрив мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «7% українців дивляться російський контент на YouTube, серед них - діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі