вівторок, 09 квітня 2024 12:29

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили позиції ворога в районі Авдіївки

ЗСУ відбили позиції ворога в районі Авдіївки
Російські окупанти захопили кілька позицій на північ від Авдіївки, але ЗСУ контратакували і повернули деякі з них. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донбасі окупанти захопили кілька позицій на північ від Авдіївки.

ЗСУ контратакували і повернули деякі з них, йдеться у свіжому звіті Інституту з вивчення війни (ISW).

"На кадрах із геолокацією видно, що окупанти спочатку просунулися до лісосмуги та лісового масиву біля Новокалинового, а також до невеликої будівлі на південно-східній околиці населеного пункту. Інші кадри з геолокацією показали, що ЗСУ контратакували в тому ж лісовому масиві на схід від Новокалинового. Згідно з цими кадрами, українські сили відбили вітрозахисну смугу, відтіснивши окупантів трохи на схід і в бік від адміністративних кордонів Новокалинового", - сказано в повідомленні.

Хоча за твердженнями російських воєнкорів, російська армія просунулася в районі Бердичів і Водяного, насправді ISW не спостерігав просування росіян у цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог просунувся на кількох напрямках - свіжі карти боїв в Україні

Позиційні бої тривають на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки і на південний захід - у районі Новомихайлівки та Побєди.

За деякими даними, минулого тижня вся лінія фронту між районом на південний захід від Донецька і між Донецькою та Запорізькою областями стала активнішою.

Окупанти просунулися на південний захід від Донецька.

"Гелокаційні кадри показали російський механізований наступ чисельністю приблизно зі взвод. Окупанти просувалися в полі на північ від Новомихайлівки (на південний захід від Донецька)", - звітують аналітики.

Окремі підрозділи російської армії, які воюють проти України, застосовують насильство проти власних товаришів. Окупанти страждають від катувань, пияцтва та здирства, що в підсумку закінчується вбивствами, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) із посиланням на російські джерела.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили позиції ворога в районі Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі