середа, 25 березня 2020 16:54

РФ кинула напризволяще туристів з ОРДЛО за кордоном

РФ кинула напризволяще туристів з ОРДЛО за кордоном
РФ кинула за кордоном туристів ОРДЛО. Фото: pixabay.com

Туристи з так званих республік ЛНР і ДНР застряли за кордоном через скасування Росією авіасполучення з іншими країнами через коронавірус.

Про це пише сайт "Фашик Донецький".

"Як ми вже не раз писали, т.зв. "громадяни" ДНР і ЛНР для Росії є таким собі геополітичним інструментом у забезпеченні імперських амбіцій Кремля щодо України, яких можна й потрібно використовувати й ще раз використовувати, а коли стануть непотрібними — банально кинути", — йдеться у публікації.

Яскравим прикладом цього є ситуація з "громадянами" так званих ЛДНР після закриття РФ авіасполучення з іншими країнами через карантин.

Деякі жителі ОРДЛО поїхали на відпочинок за кордон й там надовго застряли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення "консультативної ради" Україна - ОРДЛО: з'явилися нові подробиці

"Поки що від знайомих із так званого "Міністерства молоді, спорту і туризму динири", які поділилися інформацією, відомо про таких товаришів у Туреччині, ОАЕ й Таїланді", — пише блогер Чорна Туфелька.

Чому ж жителі ЛДНР не можуть повернуться додому? Тому що за кордон вони їздять за українськими закордонними паспортами, купуючи путівки в турфірмах на території Росії, і вилітають на відпочинок з російських аеропортів. Через Україну виїжджати бояться, тому що більшість із них або їхні родичі — це чиновники окупаційної адміністрації або представники т.зв. "спецслужб ЛДНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У так званій ЛНР підозрюють спалах COVID-19

"Російські авіакомпанії відмовилися їх забирати. Тому що в росіян була вказівка останніми літаками евакуювати тільки своїх. "Громадяни" ЛДНР почали показувати скрини своїх російських напівпаспортів і аусвайсів ЛДНР, звертатися до консульств РФ у Туреччині, ОАЕ й Таїланді, але їм м'яко сказали: "Ви ж тут за українськими паспортами, так що вибачте. А в нас вказівка евакуювати в першу чергу громадян Росії, до яких ви не належите". Правда, пообіцяли, що якщо МНС Росії евакуюватиме громадян РФ, які залишилися після остаточного закриття повітряного простору, то, може, і їх заберуть", - пояснюють у статті.

Попри загрозу епідемії окупаційна влада на Донбасі ігнорує карантин через коронавірус. Тим самим наражає місцевих жителів на смертельну небезпеку.

Зараз ви читаєте новину «РФ кинула напризволяще туристів з ОРДЛО за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі