понеділок, 10 червня 2019 07:42

Як відреагують військові на пропозицію Кучми не стріляти

Як відреагують військові на пропозицію Кучми не стріляти
Раніше вже були спроби заборонити ЗСУ відповідати на обстріли. Фото:imgclf.112.ua

В разі обстрілів терористів на Донбасі українські військові будуть відповідати на них.

Робитимуть це навіть якщо отримають наказ не стріляти у відповідь – про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Так відреагував на слова глави української делегації на переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми про те, що ЗСУ не повинні стріляти у відповідь на обстріли противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після заяв Кучми Луценко зареєстрував "резонансні справи"

Заступник міністра нагадав, що раніше вже були спроби заборонити ЗСУ відповідати на обстріли.

"Але коли у наших хлопців є велика небезпека для їхнього життя, а я, наприклад, командир артилерійської бригади і маю наказ не відкривати вогонь, а мені по рації постійно йде доповідь моїх друзів, що їх там зараз знищують. Вибачте, я що нелюдь, що я буду дотримуватися цих наказів, щоб моїх братів знищили? Я звісно буду гатити, щоб припинити вбивство моїх друзів", – зазначив він.

Також Тука переконаний, що українські військові ігнорували б наказ головнокомандуючого не відповідати на обстріли.

Українські військові мають право відкривати вогонь по противнику. Для цього їм не потрібно отримувати дозвіл. Можна відкривати вогонь у разі загрози для особового складу чи цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Як відреагують військові на пропозицію Кучми не стріляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі