понеділок, 20 лютого 2012 15:38

Кримський майстер створює ікони з льону

Унікальні ікони створює актор та ремісник Володимир Денщиков. Вони фактурні та мають вигляд скульптурних мініатюр тонкого виконання . Володимир плете їх з тонкої лляної нитки - кожна ікона створена відомою багатьом технікою макраме і складається з мільйонів мініатюрних вузликів. Лише обличчя святих - майстерно промальовані пензлем.

Першою роботою Володимира стала ікона для храму-маяка у кримському селі Малорічинське, її чоловік створював після інсульту, в процесі творчості розробляючи наново роботу рук.

Макраме майстер займається вже майже 30 років, іконами - лише 10. Техніка плетіння вузликів, макраме-коллаж, це запатентована розробка Володимира Денщикова. На одну роботу майстер витрачає від трьох до шести місяців. Сьогодні його вже вважають основоположником нового напрямку в іконописі. Всі його роботи виконані за усіма православними канонами. Перед початком роботи Володимир обов'язково постує.

Зараз ви читаєте новину «Кримський майстер створює ікони з льону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі