вівторок, 06 лютого 2024 16:12

Ситна закуска для особливого дня: як приготувати млинцеві мішечки з курячим та грибним жульєном

Ситна закуска для особливого дня: як приготувати млинцеві мішечки з курячим та грибним жульєном
Мішечки з млинців: цією стравою приємно здивуєте коханого Фото: pinterest

Якщо ви з тих людей, які уміють створювати гарний настрій, то вам точно сподобається цей рецепт.

Приготуйте на День Валентина мішечки з млинців і ви точно здивуєте коханого.

Ця страва надає вечері святкової й унікальної атмосфери та буде чудовим варіантом для таких особливих випадків, як День всіх закоханих, пише shuba.

Мішечки з млинців з курячим і грибним жульєном можна подавати як гарячими, так і прохолодними. Для додаткового смаку радимо полити їх зверху вершковим або томатним соусом.

Інгредієнти

Для млинців

Молоко 2,5% - 700 мл

Яйця курячі - 3 шт.

Борошно пшеничне - 250 г

Цукор - 2 ч. л.

Сіль - 0.5 ч. л.

Олія - 4 ст. л.

Для жульєну

Цибуля -1 шт.

Куряче філе - 1 шт.

Печериці - 400 г

Вершки - 3 ст. л.

Плавлений сир - 90 г

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Цибуля зелена - 30 г

Олія - 40 мл

Як приготувати

У мисці збийте яйця вінчиком, додайте сіль, цукор і розмішайте. Додавайте порціями просіяне борошно й добре розмішуйте, поступово вливаючи молоко. Тісто має вийти однорідним, без грудочок. Дайте тісту постояти 10-15 хвилин.

Потім влийте олію і ще раз добре перемішайте. Розігрійте сковороду і змастіть її олією. Налийте тісто, розподіліть його по всій сковороді й смажте млинці на середньому вогні з двох сторін, по 1-2 хвилини з кожної, до золотистого кольору.

Приготуйте начинку. Одну велику цибулину подрібніть і підсмажте на сковороді з олією до прозорості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масниця-2024: в які дні відзначаємо, історія свята та що під забороною

Поріжте печериці, додайте до цибулі, посоліть, поперчіть і смажте до зарум'янення.

Куряче філе попередньо відваріть протягом 40-50 хвилин. Наріжте його шматочками. Додайте до цибулі з грибами й просмажте разом кілька хвилин.

Окремо нагрійте вершки, додайте нарізаний шматочками плавлений сир і прокип'ятіть разом 1-2 хвилини, помішуючи. Цей соус додайте у гриби з курячим м'ясом і перемішайте.

Сформуйте мішечки. Для цього на кожний млинець посередині викладіть 1 столову ложку начинки з гіркою, краї млинця зберіть досередини й перев'яжіть пером зеленої цибулі або сиром "косичка". Млинці із жульєном готові.

Готувати тонкі млинці дуже просто. Але чомусь вони не завжди вдаються ідеальними. Або взагалі не вдаються.

Важливо дотримуватись пропорцій, хоча багато господинь це роблять "на око". Gazeta.ua підготувала кілька дієвих прийомів, як приготувати відмінні млинці, які з'їдять миттєво. Важливо правильно замішувати тісто, щоб не було грудочок.

Зараз ви читаєте новину «Ситна закуска для особливого дня: як приготувати млинцеві мішечки з курячим та грибним жульєном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі