четверг, 25 сентября 2008 17:20

Виталий Газинский стал почетным винничанином

Засновника й диригента камерного хору "Вінниця" 63-річного Віталія Газінського депутати Вінницької міськради обрали 28-м почесним громадянином міста.

Він має звання Народного артиста України та професора. Керує хором з 1985-го. У серпні 1997 року на Міжнародному конкурсі поліфонічної музики "Ґвидо д"Ареццо", що відбувався в італійському місті Ареццо, хор під диригуванням Газінського отримав гран-прі за найкраще виконання творів духовної музики. Тоді вінничан запросили на аудієнцію до Папи Римського Івана Павла ІІ.

— Віталій Іванович зробив величезний внесок у прославлення Вінниці, — говорить міський голова Володимир Гройсман, 30 років.

Першим почесним громадянином міста був космонавт Юрій Гагарін. Це звання також мають льотчик-космонавт Георгій Береговий та засновник Вінницького післявоєнного драмтеатру Федір Верещагін. Торік почесним громадянином став колишній мер обласного центру Володимир Одноколов, керував містом з 1975-го по 1987 рік.

Почесні громадяни міста не сплачують за комунальні постуги, безплатно їздять у громадському транспорті, мають право на позачерговий прийом чиновниками, безкоштовне обслуговування у лікарнях. Їхніми іменами можуть називати вулиці.

Сейчас вы читаете новость «Виталий Газинский стал почетным винничанином». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі