пʼятниця, 04 листопада 2016 16:11

Біля Кремля поставили пам'ятник київському князю

Біля Кремля поставили пам'ятник київському князю

У Москві 4 листопада пройшла офіційна церемонія відкриття пам'ятника князю Володимиру. Стоятиме на Боровицькій площі. Монумент відкривав російський президент Володимир Путін.

"Це - велика, значима подія і для Москви, й для всієї нашої країни, й для всіх наших співвітчизників. Новий пам'ятник – шана нашому видатному предку. Особливо шанованому святому, державному діячеві та воїну, духовному засновнику держави російської", – сказав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ "замінували" Кремль, посольство США і 3 вокзали

У церемонії взяв участь патріарх Московський Кирило, Він освятив пам'ятник.

"Пам'ятник князю Володимиру – це символ єдності всіх народів, батьком яких він є. А це - народи історичної Русі, які нині проживають у межах багатьох держав. Пам'ятник батькові може бути скрізь, де живуть його діти, в цьому немає ніякого протиріччя, але погано, якщо діти забувають, що у них один батько", – сказав Кирило.

Скульптуру доставили на Боровицький пагорб у ніч на 15 жовтня, монтаж завершили 20-го числа.

Висота пам'ятника - 19,5 м. Деякі джерела вказують висоту 17 м. Спочатку його планували встановити на Воробйових Горах.

Путін неодноразово заявляв, що прямий спадкоємець Київської Русі, на його думку, нинішня Росія, а не Україна.
У російськомовній Вікіпедії статтю "Київська Русь" перейменували на "Давньоруська держава", а її столицею спочатку вказали Новгород, а вже потім Київ.

Зараз ви читаєте новину «Біля Кремля поставили пам'ятник київському князю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

124

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі