четвер, 22 лютого 2018 02:00

У США розповіли, яку зброю готують проти Росії

У США розповіли, яку зброю готують проти Росії
США готові до використання ядерної зброї. Фото: Апостроф

США готуються ввести на озброєння підводних човнів нові одиниці ядерної зброї на випадок війни з Росією або Північною Кореєю.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передає "Апостроф".

"США готуються змінити свою позицію з приводу використання ядерної зброї і ввести нові одиниці, в тому числі бойову частину малої потужності для балістичних ракет, що запускаються з підводного човна. Ядерна зброя малої потужності не є новою розробкою США, але її установка на ракетний підводний човен - є саме такою", - сказано в матеріалі.

У розвідці відзначили, що це викликано зростаючою стурбованістю з приводу стратегії "ескалації заради деескалації", яку може використовувати потенційний ворог Росія або Північна Корея.

"Відповідно до цієї стратегії, країна, яка поступається у військовій могутності, буде використовувати ядерну зброю малої потужності або тактичну ядерну зброю, щоб перешкоджати наступу з боку США з розрахунком, що Вашингтон не скористається своїм стратегічним ядерним арсеналом зі страху почати руйнівну війну", - сказано в доповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заявили про намір оновити ядерний арсенал

Аналітики також вважають, що поява такої зброї на підводних човнах США додасть швидкості і гнучкості в їх використанні, проте є ризики. Удар ядерною боєголовкою малої потужності може стати початком повномасштабної війни з використанням стратегічної зброї. Крім цього, ядерна зброя малої потужності може створити проблему реагування для країн-противників у разі запуску боєголовки.

"Противник зафіксує балістичну ракету, яка випущена з підводного човна і наближається, але не матиме можливості зрозуміти, чи несе вона боєголовку малої потужності або це перший залп масованого удару з використанням стратегічного ядерного озброєння", - відзначили в розвідці.

Раніше в США показали ядерну стратегію на 2018 рік, в якій Росія і Китай вказані як потенційні суперники.

Зараз ви читаєте новину «У США розповіли, яку зброю готують проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі