пʼятниця, 02 лютого 2018 10:37

У Середземному морі ЄС розпочав нову прикордонну операцію

У Середземному морі ЄС розпочав нову прикордонну операцію
Торік Frontex допоміг врятувати 38 тис. людей на морі під час операцій в Італії, Греції та Іспанії. Фото: pravdoryb.info

У центральній частині Середземномор'я європейське прикордонне агентство Frontex розпочинає нову операцію, щоб допомогти Італії в діяльності з прикордонного контролю.

Нова спільна операція Themis розпочалась 1 лютого. Про це йдеться у заяві на сайті агентства. Зазначається, що вона замінить операцію Triton, яка була запущена 2014 року.

"Themis збереже як важливий компонент пошук та порятунок на морі. Водночас нова операція передбачає посилення правоохоронних функцій. Її оперативна територія охоплюватиме шляхи Середземного моря, що ведуть з Алжиру, Тунісу, Лівії, Єгипту, Туреччини та Албанії", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Frontex допомагатиме Італії відстежити злочинну діяльність. Наприклад, контрабанду наркотиків через Адріатику.

Безпековий компонент операції Themis включатиме збір розвідувальних та інших даних, спрямованих на виявлення іноземних бойовиків та інших терористичних загроз на зовнішніх кордонах.

Відомо, що у рамках операції Themis Frontex й надалі перебуватиме у точках пропуску в Італії, де офіцери, розміщені агентством, допоможуть національним органам у реєстрації мігрантів, зокрема зі збором відбитків пальців та підтвердженням їхньої національності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як змінилась кількість заяв про надання притулку в ЄС

Наголошується, що торік Frontex допоміг врятувати 38 тис. людей на морі під час операцій в Італії, Греції та Іспанії.

У Середземному морі на човні біженців знайшли тіла 26 дівчат-підлітків з Нігерії. Їх виявили у напівзатопленому гумовому човні разом із десятками мігрантів з Африки - Нігерії, Сенегалу, Гани, Судану і Гамбії. Постраждалих підняли на борт італійського військового корабля.
Під час операції врятували 375 осіб. Їх доправили в порт Салерно.

Зараз ви читаєте новину «У Середземному морі ЄС розпочав нову прикордонну операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі