пʼятниця, 23 липня 2021 07:06

У вогні загинули більше сотні людей

У вогні загинули більше сотні людей
Цю жінку, її чоловіка і їх собаку врятували після того, як вони вирішили залишитися в своєму будинку, який був оточений вогнем, 27 липня 2018 року, біля міста Маті / Getty Images

23 липня 2018 року на захід від Афін, недалеко від міста Кінети, розпочалася лісова пожежа. Через кілька годин на північ від Афін, недалеко від міста Пентелі, спалахнула друга. Через сильні пориви вітру обидві швидко поширилися зі швидкістю до 124 км/ч. Пожежа в Кінеті спалила будинки в цьому районі, а пожежа в Пентелі попрямувала на схід, в сторону пляжів, де почали горіти частини міст Неос Воутсас, Маті та Коккіна Ліманакі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США у вогні: палає ліс у 13 штатах

Відділ з розслідування підпалів Грецької пожежної служби 27 липня заявив, що пожежа виникла через багаття. Відео, отримане з камер домашнього спостереження, показало, що пожежа розпочалася на галявині біля будинку в місті Дау, і швидко поширилася через вітер. 65-річного жителя звинуватили в ненавмисному вбивстві з заподіянням кримінальної шкоди через необережність, і підпал з необережності. Він палив дрова в своєму саду.

Серія лісових пожеж в Греції під час європейської аномальної спеки 2018 року розпочалася в прибережних районах регіону Аттіки в липні 2018 року. Загинуло 102 людини. Пожежі стали другими за значимістю серед лісових пожеж в ХХІ столітті, після лісових пожеж в 2009 році в Австралії, в результаті яких загинули 173 людини. Люди горіли заживо, і тонули, тікаючи в воду від вогню. Понад 700 жителів Греції евакуювали, переважно з приморських поселень.

Зараз ви читаєте новину «У вогні загинули більше сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі