неділя, 25 лютого 2018 17:59

У Китаї можуть скасувати обмеження терміну президенства

У Китаї можуть скасувати обмеження терміну президенства
Обмеження терміну президентства хочуть скасувати у Китаї. Фото: "РБК"

Пропозицію вилучити з конституції країни обмеження президентства двома п'ятирічними термінами винесла Комуністична партія Китаю.

Про це пише ВВС Україна.

"Центральний комітет Комуністичної партії Китаю запропонував вилучити із конституції країни норму щодо того, що президент і віце-президент Китайської Народної Республіки не можуть обіймати свої посади більше, ніж два терміни поспіль", - йдеться у повідомленні.

Якщо зміни до конституції ухвалять, то нинішній президент Китаю Сі Цзіньпін зможе займати посаду керівника і після 2023 року, коли завершиться його другий президентський термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї не вистачає камер для чиновників-корупціонерів

У минулому році голосування Комуністичної партії Китаю сприяло закріпленню ідеології нинішнього президента у статуті парті, що прирівнює його до засновника партії Мао Цзедуна.

Сі Цзіньпіна народився у 1953 році у родині одного із засновників Компартії Китаю, до якої нинішній президент вступив у 1974 році. Далі він пройшов усі щаблі влади і став президентом країни у 2013 році.

За правління Сі Цзіньпіна у Китаї відбулися економічними реформами, потужна кампанією проти корупції,відновленням націоналізму та порушенням прав людини.

У Китаї різко розкритикували нові санкції США проти Росії та заявили, що їх слід "негайно припинити"

Зараз ви читаєте новину «У Китаї можуть скасувати обмеження терміну президенства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі