четвер, 12 квітня 2018 05:44

У ЦАР напали на миротворців ООН, є жертви

У ЦАР напали на миротворців ООН, є жертви
У ЦАР напали на миротворців ООН. Фото: UN News

У Центральноафриканській Республіці (ЦАР) напали на миротворців ООН, внаслідок чого загинув військовослужбовець з Руанди, ще 8 отримали поранення.

"Блакитні каски" постраждали в ході перестрілки з озброєними групами в столиці ЦАР Бангі", - повідомляє Центр новин ООН.

Інцидент стався через два дні після початку спільної операції урядових сил і миротворчого контингенту ООН. Вона спрямована на роззброєння і арешт кримінальних угруповань, що діють на території Центральноафриканської Республіки.

Інцидент збігся з відвідуванням країни заступника Генсека з миротворчих операцій Жан-П'єра Лакруа і високопоставленого представника Африканського Союзу Смаїла Шергуї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін з Меркель обговорили введення миротворців ООН на Донбасі

У Центральноафриканській Республіці протягом десятиліть зберігається нестабільна ситуація. Нова хвиля насильства почалася в грудні 2012 року з агресії з боку мусульманського угруповання "Селек".

У ЦАР діє перехідний уряд, який намагається встановити мир. Однак останнім часом, після того, як за зброю взялися бойовики християнського угруповання "антібалака", конфлікт набув очевидно міжконфесійний характер.

Зараз ви читаєте новину «У ЦАР напали на миротворців ООН, є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі