четвер, 18 липня 2019 23:46

Звільнили гендиректора телеканалу "Руставі-2", який пішов проти Путіна

Звільнили гендиректора телеканалу "Руставі-2", який пішов проти Путіна
Ніколоза Гварамію звільнили з посади телеканалу "Руставі-2". Фото: Радіо Свобода

Генерального директора грузинського телеканалу "Руставі-2" Ніколоза Гварамію звільнили з посади. Новим гендиректором "Руставі-2" став юрист Паат Салія.

Він є людиною нового власника телеканалу бізнесмена Кібара Халваші. Відповідні зміни в керівництві телеканалу вже відображені на сайті реєстру Міністерства юстиції Грузії.

Гварамія за кілька годин до звільнення заявляв, що у нього підписаний контракт з телеканалом до 31 грудня 2020 року і що він не збирається нікуди йти.

Після відставки він заявив про політичні причини свого звільнення, підкресливши, що голова МЗС Росії Сергій Лавров і президент Росії Володимир Путін вимагали закрити телеканал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вино і мінералка для Росії заради мовчання? С**ти на них" - гендиректор Руставі-2

Телеканал на початку липня став фігурантом політичного скандалу між Росією і Грузією.

7 липня в ефірі ведучий "Руставі 2" Георгій Габунія звернувся до Володимира Путіна. Промова складалася переважно з нецензурних висловів. Після цього під телеканалом зібралася акція протесту - будівлю закидали яйцями та пляшками з водою. Телеканал вибачився і призупинив трансляцію.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі засудила висловлювання телеведучого Габунії.

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе назвав промову Габунії на адресу Путіна "гидкою провокацією".

Зараз ви читаєте новину «Звільнили гендиректора телеканалу "Руставі-2", який пішов проти Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі