середа, 06 квітня 2022 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Помер українофоб Жириновський, який хотів захопити Україну за 24 години

Помер українофоб Жириновський, який хотів захопити Україну за 24 години
Рашист Путін вішає орден на рашиста Жириновського. Фото: Getty Images

Помер керівник фракції ЛДПР у Державній Думі країни-агресора Російської Федерації, українофоб Володимир Жириновський. Йому було 75 років.

Про це 6 квітня повідомив спікер Держдуми В'ячеслав Володін.

"Після тяжкої і тривалої хвороби пішов із життя Володимир Вольфович Жириновський", - написав.

Про смерть ворога України російські ЗМІ повідомляли ще 25 березня. Тоді Володін заявляв, що Жириновський все ще живий, а сенатор Олександр Пронюшкін, який написав про смерть, видалив повідомлення.

Жириновський потрапив у лікарню з коронавірусом у лютому цього року. Мав ураження легенів до 75%. Коловся невизнаним ВООЗ російським "Спутніком V".

Отримував нагороди від Путіна

Батько Жириновського походив з єврейської родини з міста Костополя, що у Рівненській області. Рашист заявляв, що хоче "викупити" все місто, зокрема деревообробне підприємство, яке колись належало його діду.

У серпі 1991 року підтримував ГКЧП (комітет, який хотів зберегти СРСР) і назвав їх противників "покидьками суспільства" .

У 2000-11 роках був заступником голови Держдуми.

2016-го після отримання нагороди з рук президента РФ Володимира Путіна читав рядки гімну Російської імперії "Боже, царя храни". Путін йому аплодував.

На виборах президента РФ чотири роки тому набрав 5,65 % і посів третє місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар коня і привіт від Великого Кобзаря: як здохне Путін показали у мультиках

Агресивна поведінка

У червні 1995 року облив губернатора Нижньогородської області, нині покійного російського опозиціонера Бориса Нємцова соком. Перед цим Нємцов йому сказав: "Ми вас вилікуємо".

Тягав за волосся депутатку зі словами "Бий с*ку!" Поливав водою депутатів фракції "Яблуко". Заштовхував у свою машину журналістку.

Українофоб і воєнний злочинець

Жириновський робив антиукраїнські заяви, посягаючи на територіальну цілісність України. Пропонував Польщі, Угорщині та Румунії разом з РФ "розділити" Україну.

У березні 2014 року, коли почалася військова агресія Росії, закликав захопити Україну за 24 години. "Тільки треба брати не лише Крим, а всю Україну, і брати за 24 години, щоб ніхто нічого не зрозумів", - казав.

Дарував свій позашляховик бойовикам ЛНР.

У грудні 2021-го закликав бомбити Україну у новорічну ніч. "Годині о четвертій ранку, коли вже всі подшофе", - заявляв.

Кримінальна відповідальність

2018 року Генеральна прокуратура встановила причетність вищого керівництва РФ до підтримки ЛДНР. Серед обвинувачуваних - Жириновський. За даними слідства, він і російські депутати збирали гроші для бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Помер українофоб Жириновський, який хотів захопити Україну за 24 години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі