четвер, 24 березня 2022 19:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна оголосила відповідь Білорусі на вислання дипломатів

Україна оголосила відповідь Білорусі на вислання дипломатів
Україна відповіла Білорусі на вислання дипломатів. Фото: "Кореспондент"

Україна відповіла на вислання Білоруссю більшості співробітників української дипмісії.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі виданню "Європейська правда".

"Міністерство закордонних справ України сьогодні направило МЗС Білорусі офіційну ноту про рішення української сторони скоротити кількість персоналу посольства Білорусі в Україні до п'яти осіб. Дипломатична акредитація решти співробітників білоруського посольства скасовується, а їхнє та членів їхніх родин перебування на території України оголошується небажаним", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Росії виганяють американських дипломатів

Також МЗС анулювало екзекватуру почесного консула Білорусі у Львові. Це означає закриття консульства. Окрім цього, коли білоруські дипломати повернуться в Україну, для них встановлюється дозвільний режим пересування за межі 40-кілометрової зони від центру Києва.

"Застерігаємо білоруську владу, що будь-які її подальші недружні кроки щодо України отримають рішучу відповідь", - додав Ніколенко.

Білорусь виганяє українських дипломатів. Про скорочення складу посольства України та закриття Генерального консульства у Бресті заявили у Міністерстві закордонних справ Білорусі. Після прийняття такого рішення в Білорусі залишиться лише п'ять співробітників української дипмісії, решта мають залишити країну найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Україна оголосила відповідь Білорусі на вислання дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі