понеділок, 27 листопада 2017 14:07

Шведський політик назвав мусульман "не зовсім людьми"

Шведський політик назвав мусульман "не зовсім людьми"
Навіть попри те, що незабаром Стрід вибачився за свої коментарі, він все одно був змушений залишити партію. Фото: islam.in.ua

Мартін Стрід, шведський політик, був змушений піти з партії "Шведські демократи", бо назвав мусульман "не зовсім людьми".

Про це пише The Local.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мусульмани - не терористи" - у Криму затримують учасників одиночних пікетів

Стрід - місцевий політик із міста Бурленге. Він розповів учасникам національної конференції в Норрчепінг, що існує "шкала від 1 до 100".

Чоловік зазначив: "На одному кінці шкали ви є на 100 % людиною, особою, що є частиною цієї концепції. А на іншому кінці шкали ви є на 100 % мусульманином".

Після чого швед заявив, що "усі мусульмани перебувають "десь у цій шкалі" і що учасники "Ісламської держави" близькі до мусульман на 100%".

"Якщо ви колишній мусульманин, то ви пройшли досить далеко до того, щоб бути людиною повною мірою", - вважає політик.

Він також запевнив, що хоче "звільнити мусульман від ісламу, і мета полягає в тому, щоб вони приєдналися натомість до "Шведських демократів".

Річард Джомсхоф, секретар партії, назвав висловлювання Стріда расизмом та сказав, що сподівається на його негайне виключення з організаці. А депутат партії Джулія Кронлід назвала його заяву "шкідливою".

Навіть попри те, що незабаром Стрід вибачився за свої коментарі, він все одно був змушений залишити партію.

Російські "Ольгінські тролі", відомі за кордоном як Internet Research Agency, розпалюють у штаті Техас ненависть до мусульман.

Зараз ви читаєте новину «Шведський політик назвав мусульман "не зовсім людьми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі