понеділок, 27 серпня 2018 08:13

Країну поділять на 14 частин: Росія вирішила обійти економічні санкції

Країну поділять на 14 частин: Росія вирішила обійти економічні санкції
У Росії розробили проект з розділення країни. Фото: YouTube

У Росії розробили проект з розділення країни на 14 частин - макрорегіонів. Це зробили через погіршення економічних показників внаслідок санкцій.

Пропозиція надійшла від місцевого Мінекономрозвитку, пише "Коммерсант". Документ внесуть в уряд у вересні, стратегію повинні затвердити у листопаді.

У цілому, ці частини нібито будуть схожі на федеральні округи, але з великим подрібненням. Наприклад, Сибірський федеральний округ може бути розділений на Південно-Сибірський, Єнісейский і Байкальський макрорегіони, а Центральний округ - на Центральний і Центрально-Чорноземний макрорегіони. Крім того, планується виділити Північний, Північно-Західний, Південний, Волго-Камський, Волго-Уральський, Уральський, Західно-Сибірський регіони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набули чинності санкції проти Росії

Мінекономрозвитку Росії очікує, що у разі такого поділу експортні перевезення товарів усіма видами транспорту, крім трубопровідного, зростуть майже на 30% до 2025 року. Таким чином, РФ намагається боротися з наслідками санкцій, введених через агресію в Україні.

Американський сенат у вересні 2018 року може розглянути введення нових санкцій проти Росії через втручання у вибори США. Санкції стосуються боргу та енергетики Росії.

Зараз ви читаєте новину «Країну поділять на 14 частин: Росія вирішила обійти економічні санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі