середа, 22 липня 2020 16:57

США заплатять $1 млн за інформацію про 2 українців: подробиці

США заплатять $1 млн за інформацію про 2 українців: подробиці
Українців у США звинувачують у махінаціях з цінними паперами, електронними транзакціями. Фото: pixabay.com

Державний департамент США обіцяє $1 млн за інформацію про українців Артема Радченка й Олександра Єременка. Їх Сполучені Штати звинувачують у транснаціональній кіберзлочинності.

"Кіберзлочинці не дотримуються і не поважають верховенства права в жодній країні. Ми вітаємо співпрацю та координацію всіх урядів для притягнення злочинців до відповідальності та захисту невинних громадян по всьому світу", - заявив держсекретар США Майкл Помпео, пише "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кордоном заарештували українця - підозрюють у хакерстві

Обвинувачення проти 2 українців висунули після того, як у січні 2020-го Секретна служба США провела розслідування. Їх звинувачують у махінаціях із цінними паперами, електронними транзакціями. Також у комп'ютерному шахрайстві. Зокрема з електронної системи збирання, аналізу та пошуку даних Комісії з цінних паперів і бірж вони поцупили тисячі конфіденційних файлів. Далі їх незаконно продали.

2018-го у США звинуватили 2 китайців у 45 кібератаках на великі компанії і держустанови країни. Йдеться про крадіжки даних компаній, які працюють у різних сферах промисловості, а також інтелектуальної власності і конфіденційних ділових даних. Кіберзлочинці також зламали бази даних ВМС США і вкрали особисту інформацію понад 100 тисяч військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «США заплатять $1 млн за інформацію про 2 українців: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі